Anasayfa , Avrupa , BİR ALÇAĞIN PORTRESİ: DOĞU PERİNÇEK

BİR ALÇAĞIN PORTRESİ: DOĞU PERİNÇEK

images-1HABER-YORUM: Vatan savunmacısı, Strassburg akıncısı diye tabir edilen Kızıl elmacı, Ulusalcı nasyonal-faşist, Doğu Perinçek Soykrımın 100.yılında, Ermeni soykırımını red ve inkar eden T.C tezlerini savunmak ve ittihat –terraki ruhunu yad etmek için, Düşünce özgürlüğü adı altında, savunma yapmak üzere 28 Ocak Çarşamba günü Fransa`nın Strassburg`da bulunan AİHM davasına katılmak üzere yanında bilcümle ırkçı,milliyetçi,faşist alarak Strassburg a geliyor…..
Doğu Perinçek hakkında koydukları yurtdışı yasağını T.C nin 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Yurtdışında Türkiye aleyhine yapılan propagandalara karşı , Türkiyenin lehine savunma yapacak olduğundan,yurtdışına çıkma yasağını kaldırmayı uygun buldu..Nede olsa Doğu Perinçek milli bir görev için Strassburg`a gidiyor!..
Türk Devleti “Sıçanın sidiğinin okyonusa faydası olur” diyen bir makyevelist bir yaklaşımla, Ermeni soykırımını red ve inkara devam etmek için, yalanlarına destek olacak herkezden medet umuyor. İşte Doğu Perinçek de böylesine bir gönüllü Nasyonalist, yani ulusalcı faşist.

Perinçek, İsviçre’de 10 yıl önce çıkarılan “Ermeni soykırımının inkârını yasaklayan” yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeye giderek çeşitli konferanslar vermiş İsviçre mahkemeleri tarafından 2007 yılında,

Ermeni ulusuna 1915 yılında soykırım yapılmadığını iddia eden bir konuşması nedeniyle gözaltına alınmış ve  İsviçre yargısı Perinçek’e “Ermeni Soykırımı’nı inkâr” gerekçesiyle 90 gün tecilli hapis ve 16.873 İsviçre frangı para cezası vermişti.Doğu Perinçek, bu ceza üzerine AİHM’e başvurmuş, AİHM de 2013’te aldığı kararla, davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.

Doğu Perinçek`in seceresi oldukça karışık….Yeni yetişen genç kuşaklar için bazılarını hatırlatalım ki kim olduğu bilinsin..!
1968 lerde,Sol-sosyalist mücadeleleri saptırmak ve kontrol etmek,karışıklık yaratmak ve provaka etmek üzere derin devletçe görevlendirildiği kuvvetle muhtemel sayılan, bir devlet görevlisi olduğundan şüphelenilen ;
1971 yılında TİİKP içinde , Doğu Perinçek`in çizgisini revizyonist ve sosyal şoven olarak red eden, Komünist İbrahim Kaypakkaya`yı imha ettirmek için komplo kuran ve görevlendirmeler yapan,
Aydınlık Dergisinde isim ve adresleriyle devrimcileri ihbar eden,
Tutuklandığı her dönemde, Mahkemelerde Kemalizmi ve Atatürk milliyetçiliğini savunan,  darbeye bel bağlayan orducu,
Kürt Ulusuna yönelik Türk ordusunun ve Kontr-Gerillanın yaptığı katliamlarda, Orduyu savunan Veli Küçük ve İlker Başbuğ gibi rütbeli general ve ordu mensuplarıyla yoldaş olan, eli kanlı eski ülkücü-Faşişt MHP li katillerle ve Kemalist yargıç ve savcılarla milli mutabakat projeleri oluşturan nasyonalist ırkçı,son süreçte İŞİD’in Kobani’ye saldırması sonrasında yaptığı açıklamasında;
• Kobanı düşerse Türkiye rahatlar, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda en büyük adım atılmış olur. diyen, ancak Kürt ulusunun ve  enternasyonal devrimcilerin  birlikte mücadelesi sonucu Kobane zaferi  ile hayalleri bugün itibariyle suya düşen…..
• Fedaiyim ben. Yani bana kim olduğumu sorsanız, ben o Türk devriminin, 1800’lerin sonlarından gelen Namık Kemal’ler zincirinin, fedailer geleneğinin son temsilcisiyim diyen;DOĞU PERİNÇEK..!

17 Haziran 1942 tarihinde Gaziantep’te doğdu. Sadık ve Lebibe Perinçek’in oğlu.
Babası Sadık Perinçek 1950 yılında Demokrat parti Erzincan milletvekili.
İlk çocukluk yıllarını babasının yedeksubaylık ve yargıçlık görevleri nedeniyle Gaziantep, Antakya ve Diyarbakır’da geçirdi. Beş yaşından sonra Ankara’da büyüdü.

1967 yılında Dönüşüm dergisi Yazı Kurulu Üyesi ve Başyazarı. Almanya’da Türk Toplumcular Ocağı kurucusu ve ilk Genel Başkanı.
Mart 1968 : Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı.
Kasım 1968 : Arkadaşlarıyla birlikte Aydınlık dergisini kurdu ve yayınlamaya başladı.
21 Mayıs 1969 : Arkadaşlarıyla birlikte, Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi’ni (TİİKP) kurdu.
19 Ekim 1999 günü toplanan İşçi Partisi Olağanüstü Kongresi’nde genel başkan seçildi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu, gazeteci Şule Perinçek ile evli. Dört çocuğu var.

Ulusal Kanal (TV) de sol söylemlerle, türk milliyetçiliği propagandası yapan ve halklar arası düşmanlığı Türkçülük yaparak körükleyen,“Tek vatan,tek bayrak,tek millet „ söylemlerine devam eden bir halk düşmanı-karşı devrimci…

1915 yılında Ermeni-Süryani halkına yönelik soykırım yapılmadı demek için, Şov yapmak için, Türk milliyetçilerinin  derin sevgisine mahzar olmak için… Strassburg`a geliyor……..

Tarih, belleklerden silinmeyecek olan soykırımları, tüm katilleri  ve yardakçılarını elbet bir gün utanç mezarlığına gömecek, mahkum edecek ve hesap soracaktır.!

Ohne Titel 2ka.1895.toplumezar05ankarakirsaliimages