Home , Haberler , PYD lideri Salih Müslim hakkında kırmızı bülten

PYD lideri Salih Müslim hakkında kırmızı bülten

salih_muslimden_minbic_aciklamasi_h70949_ca0f4

PYD lideri Salih Müslim ile beraber PKK’nin 5 üst düzey yöneticisi ile  48 kişi hakkında, Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016’da askeri servis araçları geçerken düzenlenen saldırıyla ilişkilendirilerek yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kararı değerlendiren Salih Müslim, “Herkes de bunu biliyor. Türkiye’de hukuk yok, padişah fermanıyla yönetiliyor. Mahkemeler bu fermanlarla yönetiliyor, bu yüzden de kimse artık ciddiye almıyor” demişti.

Suriye dışında hiçbir yerde faaliyet yürütmediklerini kaydeden Müslim, “Biz işimizi yapıyoruz. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları yarın başka devletlere ‘Biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz’ demek için bu kararı çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor” diye konuşmuştu.

Müslim, kırmızı bülten ile yakalanıp yakalanamayacağına ilişkin soruya ise “Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiçbir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada” demişti.