Anasayfa , Avrupa , Roj TV çalışanları AK ve AP önünde eylem yaptı

Roj TV çalışanları AK ve AP önünde eylem yaptı

BRÜKSEL | 13 – 10 – 2010 | Roj TV çalışanları televizyonları hakkında Danimarka’da açılan kapatma davasını protesto etmek için Avrupa Komisyonu (AK) ve Avrupa Parlamentosu önünde eylem yaptılar.

Roj Tv emekçileri bir süre önce aldıkları eylem planı çerçevesinde mahkeme kararının açıklanması öngörülen 19 Ekim’e kadar çeşitli protesto eylemi düzenleyeceklerini açıklamışlardı. Bugün başkent Brüksel’de ki AB binalarının bulunduğu Shuman Meydanı’nda toplanan televizyon emekçileri Roj TV üzerindeki uluslararası baskıyı protesto ettiler

Roj TV çalışanları eylemde Fransızca “Roj TV Kürt Halkının Sesidir” yazan pankart açarken boyunlarına İngilizce “Basın özgürlüğü nerede?”, “Halkın sesi susturulamaz”, “Roj TV 40 milyonun sesidir”, “Roj Tv’ye özgürlük” yazan dövizler astılar. Çalışanlar ara ara baskıları protesto eden sloganlar attılar.

AK önünde bir saat süren eylemden sonra çalışanlar AB Parlamentosu’na televizyonları hakkında kapatılma davasıyla ilgili dosya vermek üzere komisyon önünden ayrıldılar.

AP ÖNÜNDE DE EYLEM YAPTILAR

Roj Tv çalışanları protesto gösterilerini Avrupa Parlamentosu (AP) önüne giderek orada devam ettirdi. AP önünde yaklaşık 30 dakika süren gösteri sonunda Avrupa Parlamentosu milletvekili AP-Kürt dostluk grubu Başkanı Jurgen Klutte Roj TV çalışanları ile bir süre yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta içerisinde AP’de yapılacak olan toplantıda Roj TV’ye yapılan baskıları görüşeceklerini söyledi. Klutte, bu toplantıya Roj TV adına bir kişiyi de davet edeceklerini söyledi. (ANF)