Anasayfa , Avrupa , Viyana Sokaklarında Ekim Devrimi’nin 100. Yılı Etkinliği

Viyana Sokaklarında Ekim Devrimi’nin 100. Yılı Etkinliği

AVUSTURYA|25.10.2017|Ekim Devrimi 100. Yılı, Viyana`da sokak etkinliği ile kutlandı.

Panel, Gece, Rezepsiyon gibi farklı etkinliklerle Dünya`nın bir çok bölgesinde kutlanan Büyük Ekim devriminin 100. Yıl kutlamalarının bir tanesi de 21 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti.

Partizan, Sınıf Teorisi, Atılım, Kürt Özgürlük Hareketi ve KOMintern’nin  Viyana’nın 3. Bölgesi Schwarzenbergplatz’ta bulunan Sovyet Şehitler anıtı önünde bir anma etkinliği ile örgütledi.

Etkinlik anıt önünde kurulan İnformasyon çadırının önünde 11:00 ile 19:00’a saatleri arasında devam etti. Ekim devrimine ilişkin açılan çadırın önünde Almanca ve Türkçe  bildiriler dağıtıldı ve konuşmalar yapıldı. Anma etkinliğine, yapıldığı alanın merkezi ve işlek bir cadde olması sebebi ile, dünyanın çeşitli ülkelerinden Ekim Devriminin 100. Yılında Sovyet şehitleri anıtını ziyarete gelen (doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden) turistlerin büyük bir ilgisi vardı. Anma etkinliği canlı tartışmalar, fikir alış verişi ve sonrasında kültürel programla devam etti.

Kültürel programda Hozan Qamber, Chris4 Peterke ve özelliklede HOR 19 NOVEMBAR korosunun seslendirdiği Türkçe, Almanca marşlar söylendi.