Home , Avrupa , Almanya`nın Başkenti Berlin`de Savaşlara, Silahlanmaya ve Sosyal Kısıtlamalara Hayır Yürüyüşü

Almanya`nın Başkenti Berlin`de Savaşlara, Silahlanmaya ve Sosyal Kısıtlamalara Hayır Yürüyüşü

20161008_145431BERLİN |10-10-2016| Suriye ve Ukrayna başta olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde emperyalist ülkelerin çıkarları için başlattığı ve her geçen gün daha da körükledikleri savaşlara dur demek, her yıl artarak devam eden silahlanmaya ayrılan devlet bütçelerine hayır demek ve sosyal kısıtlamalara karşı çıkmak için Berlin’de 8 Ekim Cumartesi günü, Alman Barış Hareketi`nin  çağrısını yaptığı bir yürüyüş eylemi gerçekleştirildi. Eyleme Almanya`nın bir çok şehrinde otobüs ve trenlerle gelen insanlar katılarak destek verdiler.

Eyleme yerli bir çok alman örgütünün yanı sıra, göçmen örgütleri ATIF, DIDF, Navdem, YPG de katılımları ile destek sundular.

Eylem için saat 12:00`da Berlin Alexander-Platz`da bir araya gelen kitle hep birlikte çoşkulu bir şekilde ünlü Berlin Brandenburg Kapısı`na doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş boyunca yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar ile başta Almanya olmak üzere emperyalist ülkelerin savaş politikaları lanetlendi. Almanya`nın silahlanmaya ayırdığı bütçeden vazgeçmesi, Ortadoğu`da ve dünyanın diğer bölgelerindeki savaşları desteklemesinden vazgeçmesi ve bu bölgelerdeki askerlerini derhal ülkesine geri cağırması talep edildi.Ayrıca Almanya devletinin savaş ve silahlanma politikasından dolayı her yıl gitgide halkın yoksullaştığı ve sosyal haklarının gasp edildiği vurgusu yapıldı.

20161008_145419

Yürüyüş eylemi bitiş noktası olan Brandenburg meydanına gelindikten sonra yapılan miting ile olaysız bir şekilde son buldu.