Anasayfa , Avrupa , ‘‘Politik Katılımcılık Hemen Şimdi- Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı‘‘ konulu Podyum Tartışması

‘‘Politik Katılımcılık Hemen Şimdi- Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı‘‘ konulu Podyum Tartışması

verdi 1NÜRNBERG |26-07-2013 | ver.di SENDİKASI-MİTTELFRANKEN GÖÇMENLER KOMİSYONU ‘‘HERKESE SEÇME VE SEÇİLME HAKKI‘‘ KONULU PODYUM TARTIŞMASI DÜZENLEDİ.
ver.di Sendikası, 2011 yılında yaptığı Kongrede Alman vatandaşı olmayan göçmenlere Seçme ve Seçilme Hakkının tanınması ve çifte vatandaşlık için mücadele edeceğini açıkladı. Bu karardan hareketle ver.di Göçmenler Komisyonu Kasım 2013 tarihinde ‘’Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı’’ kampanyasının ilk adımı olarak bu konuda  imza kampanyasının başladığını ilan etti. Bu kampanyaya  ATiF, DiDF, AGABY Bayern, Dialog der Kulturen e.V, Nürnberg Alevi Kültür Derneği, Fürth İntegrasyon ve Migrasyon Kurumu,  Afro.Alman Derneği, Fürth Yunan Derneği, Genç Sesler Derneği destek olmaktadır.
Yine bu kampanya ile ilgili olarak Mittelfranken ver.di Sendikası Göçmenler Komisyonu 18.07.2013 tarihinde Nürnberg DGB Binasında  ‘‘Politik Katılımcılık Hemen Şimdi- Herkese Seçme ve Seçilme Hakkı‘‘ konulu Podyum Tartışması gerçekleştirdi. Tartışmaya katılan politikacılar: Harald Weinberg MdB (Die Linke),  Angelika Weikert  MdL (SPD), Elke Leo  Stadtrat Nürnberg (Bündnis 90 /Die Grünen),Max  Höffkes   Stadtrat Nürnberg (CSU) Christiane Alberternst    Stadtrat Nürnberg (FDP).

Tartışmaya konuk olarak katılan ver.di Federal Yönetiminden Eva Weskop-Defaa yaptığı açılış konuşmasında ver.di Federal Göçmenler Komisyonunun kampanyasını tanıtırken, Seçme ve Seçilme Hakkının önemine dikkat çekti. 2013 Seçimlerinin yaklaşıyor olması bu konuya duyulan  ilginin büyüklüğü,  Podyum Tartışmasına yaklaşık 95 kişinin katılımıyla kendisini gösterirken, katılımcıların  politikacılara yönelttikleri soruların tartışmaların daha canlı ve aktif geçmesini sağladı.
Özellikle CSU Şehir Meclisinden tartışmaya katılan Max Höffkes’in Partisi’nin görüşlerini yansıttığı söylemleri, bu kampanyayı destekleyen katılımcılarla tartışmalara neden oldu.verdi