Home , Avrupa , Marianne: Sarkozy, Cumhuriyet Serserisi!

Marianne: Sarkozy, Cumhuriyet Serserisi!

PARİS | 10 – 08 – 2010 | Fransa’da yüksek tirajlı sol dergi Marianne, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin göçmenleri hedef alan güvenlik politikalarına dikkat çekerek, “Cumhuriyet Serserisi” başlığıyla kapak yaptı.

Marianne dergisi 7-13Ağustos tarihli sayısında hükümeti “yasadışı finansman” skandallarını vurduğu bir dönemde aşırı sağa dümen kıran Sarkozy’yi sert eleştirdi. Dergi Sarkozy’nin Roman kamplarının boşaltılması, “suç işleyen” yabancı kökenlilerin vatandaşlıklarının ellerinden alınması yönündeki politikalarına dikkat çekerek Sarkozy’nin resmi üzerinde şunu yazdı: “Vatandaşlık, göçmenlik, suç, Cumhuriyet Serserisi”

Sarkozy ve hükümeti daha önce “suç işleyen” göçmen kökenliler için “serseri” tanımını kullanmıştı. Yüzbinlerce satan Marianne dergisinin, Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçildiği 2007 seçimlerinden bir hafta önce “Nicolas Sarkozy’nin gerçek yüzü” başlıklı dosyasının yer aldığı sayısı 500 bin adet satmıştı.

Derginin Sarkozy’yi “serseri” olarak tanımladığı haberine hükümet cephesinden ilk tepki aileden sorumlu Devlet Bakanı Nadine Morano’dan geldi. RMC radyosuna konuşan Morano, haberi “hakaret edici” ve “demagojik” olarak değerlendirdi.

Morano, buna şaşırmadığını belirterek, Sarkozy’nin derginin satışı için “stratejik bir unsur” olduğunu savundu. (ANF)