Anasayfa , Haberler , Partizan ve Özgür Gelecek Okurlarına Gözaltı Terörü!

Partizan ve Özgür Gelecek Okurlarına Gözaltı Terörü!

 

ozgurgelecek_logopartizan ve ibo

Partizan ve Özgür Gelecek Okurlarına Gözaltı Terörü!

Özgür Gelecek gazetesi calışanları ve okurlarına dönük gerçekleştirirlen gözaltı teröriyle, onlarca kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili olarak, Özgür Gelecek tarafından yapılan açıklamayı yayınlıyoruz..

İstanbul: Özgür Gelecek gazetesi çalışanları ile okurlarının evlerine polis baskını yapıldı; 3 gazete çalışanı ile çok sayıda Özgür Gelecek ve Partizan okuru gözaltında!

Bugün saat 05.00 sıralarında eş zamanlı olarak İstanbul’da bulunan Özgür Gelecek gazetesi çalışanları ile okurlarına ev baskınları yapıldı.

Özgür Gelecek Çalışanları Gözaltına Alındı

Siyasi Şube tarafından TKP/ML TİKKO örgütüne yönelik yapıldığı iddiasıyla yapılan baskınlarda, Özgür Gelecek gazetesi çalışanlarının kaldığı evde arama yapan polisler Özgür Glecek çalışanları Sevil Doğan ve Rahime Karvar gözaltına alınırken, Erzurum’da bulunan Özgür Gelecek Çalışanı Tufan Çiçek ise Erzurum’da ev baskını ile gözaltına alındı.

İstanbul’un birçok ilçesinde eş zamanlı ev baskınları

Edindiğimiz bilgilere göre, İstanbul Kartal, Sarıgazi, 1 Mayıs mahallesi, Gülsuyu, Avcılar, Esenyurt- Kıraç, Bahçelievler’de polis tarafından eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi, çok sayıda Özgür Gelecek, Partizan okurları gözaltına alındı.

Partizan okurları, Özer Çorlu, Ekin Babacanoğlu, Adilcan Özdoğan, Aysel Kaya, Cevahir Vurucu, Veysel Ulaş Arslan, Gökhan Sarıtoprak, Gökhan Uzun, Nilüfer Çelik, Necati Arslan, Himmet Yıldız, Ergün Akyol, Bulut Doğan, Aysun Çelik, Can Çapar, Gülhanım Aslandoğan ve Metin Destebaşı ile YDG’li Soner Dobriç kaldıkları evlerden gözaltına alındıkları öğrenildi.

Avukatlardan aldığımız bilgilere göre, 29 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Öte yandan bugün evinde bulunamayan çok sayıda ismin olduğu ve gözaltıların artabileceği belirtiliyor.

Gözaltılar Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Erzurum’da Özgür Gelecek muhabirimiz gözaltına alındı!
Erzurum’da bulunan Özgür Gelecek gazetesi çalışanı Tufan Çiçek‘in sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında. Gözaltındaki Çiçek, İstanbul’a getiriliyor.“

Devrimci sosyalist basın ve okurlarına yönelik gerçekleştirilen faşist gözaltı ve baskınları nefretle kınıyor, mücadelelerinde her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz!

Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

AHM