Home , Haberler , Zana: Devlet bizi görseydi Kürt sorunu çözülürdü

Zana: Devlet bizi görseydi Kürt sorunu çözülürdü

DİYARBAKIR | 08 – 06 – 2011 | Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana seçim çalışmalarına devam ederek Silvan ilçesindeki köyleri gezerek köylülerle buluştu.

Kadınlardan ve gençlerden yoğun ilgi gören Zana, Görmez köyü’nde yapmış oldugu konuşmasında, „Siz her şeyi iyi görüyorsunuz. Görmeyen sistemin, devletin kendisidir. Devletin gözleri görse şimdiye kadar Kürt sorununu çözerlerdi. Bizim ile sistemin meselesi budur. Bizi görüyorlar ama beyinleri bizi görmüyor. Bezen gözleri görmeyen insanın beyni daha iyi görür. Bezen gözleri görür ama beyinleri görmüyor. Köyünüzün adı her ne kadar Görmez olsa da siz bu mücadelede sürekli ayaktasınız“ ifade etti.

Devamında ise, „Ben gençlere seslendim ve dedim ki hazır olun. Bundan sonra okuma ve yazmalarını Kürtçe yapmayanı muhtar bile yapmayız. Aynı çağrıyı kızlar için de söylüyorum. Siyaset yapmak istiyorlarsa bunu yapmaları lazım. Yaptığımız iş geleceğimiz içindir“ sözlerine yer verdi.

Seçmenlerine ne kadar birlik olurlarsa o kadar güçlü olacaklarını söyleyen Zana, bütün çalışmalarının birliktelik için olduğunu kaydetti. Zana, „Birlik barışı getirir. Birlik, Dicle ve Fırat’ın berrak suyu gibi bu ateşi söndürür ve gençlerimiz artık yaşamlarından olmaz. Birliktelik sandığa yansırsa çözüm o kadar yakın olur. Hepimiz bu çözümü bekliyoruz.“ şeklinde konuştu.