Home , Avrupa , Innsbruck’ta yağmurlu çoşkulu 1 Mayıs !

Innsbruck’ta yağmurlu çoşkulu 1 Mayıs !

DSC_0336İşçi sınıfının dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ta Innsbruck“ta yerli ve Göçmen Devrimci-Demokrat kurumların çağrısı ile Kitleler saat 11.00 da Landhausplatzda toplandı. Alanda yapılan konuşmalar sonrasında Orgüt ve çeşitli kurumların alanda toplanmasıyla kortejler oluşturularak yürüyüşe hazırlandılar. Alanda günün anlamıyla ilgili çalınan marşlar ve türküler yağışlı havaya rağmen kitleyi motive etti. Saat 11.30 gibi yürüyüş kortejler şeklinde başladı. Yaklaşık 1000 kişi yürüyüşe katıldı. Havanın yağışlı olması Kitlelerin katılımını olumsuz etkilesede, katılan kitlelerde sırımsıklak ıslansalarda yürüyşü sonuna kadar devam etirdiler. Yürüyüşte genel anlamıyla dayanışma ve enternasyonal tutum katılan örgütlerin kortejlerinde devrimci ve enternasyonal dayanışmanın örnekleri sergilendi.

1 mayıs’ın kızıllığı ve işçi sınıf kini, öfkesi atılan sloganlarda coşku ile alanlara yansıdı.
Partizan da bayrak ve pankartlarıyla yürüyüşte yer aldı. Partizan yürüyüşün örgütlenmesi platformu ve komitesinde yer alarak sınıf bilincli sorumluluk etrafında yürüyüşe katıldı. Partizan en kitlesel ve görsel kortej olma özeliğni alanda sergiledi. Partizan Kortejinde Kırmızı anti-Faşistlerde yerlerini alarak birlikte yürüdüler ve korteje coşku katılar. Özelde günün anlamına uygun Almanca atıkları ortak sloganlarlar kitleyi motive etti.
Yürüyüş boyunca durmadan yağan yağmura rağmen yürüyüş çoşkulu bitirildi. Yürüyüşün bitim alanında Kapiatlizmi, gerici savaşları eleştiren ve Mülteci sorunlarına-hak gasparına yönelik yapılan konuşmalarla sonlandırıldı.