Home , Avrupa , Paris'ten TEKEL direnişine destek

Paris'ten TEKEL direnişine destek

PARİS | 15 – 02 – 2010 | Paris alanında çalışmalarını sürdüren ATİK-Paris, ADHK, ACTİT, BİR-KAR, AKKKM ve Yaşanacak Dünya gazetesi Türkiye’deki direnişçi TEKEL işçilerinin sesini Paris kamuoyuna duyurmak amacıyla Paris TEKEL İşçileri ile Dayanışma Komitesi’ni (PTİDK) oluşturdular. Komitenin ilk etkinliği 15 Şubat akşamı saat 18’de bir basın açıklaması şeklinde gerçekleşti.

10. Paris’teki Kemerin önünde yapılan etkinlikte PTİDK imzalı „TEKEL işçi direnişini selamlıyoruz“ pankartı açıldı. Yapılan açıklamada, „bizler, Paris TEKEL İşçileri ile Dayanışma Komitesi olarak AKP ve Türk devletinin TEKEL işçilerine yönelik her türlü saldırısını kınıyoruz. İş, ekmek ve özgürlük için onurlu ve militan bir direniş sergileyen TEKEL işçilerinin direnişini selamlıyor, mücadelelerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz“ denildi.

TEKEL işçileri yalnız değildir„, „Kahrolsun Faşist Türk devleti„, „Yaşasın Halkların Kardeşliği„..vb.. sloganların atıldığı etkinlik bir yürüyüş ile devam etti. Yürüyüş korteji ilerlerken, komite bileşeni iki koldan hareket ederek esnaflardan TEKEL işçilerine maddi destek talep ettiler. Eylem yapılan Türkçe ve Fransıca açıklamaların yanı sıra atılan sloganlarla son buldu.