Home , Avrupa , Nürnberg’de Barış Atay ile Söyleşi

Nürnberg’de Barış Atay ile Söyleşi

NÜRNBERG|17.10.2022| Nürnberg Alevi Kültür Merkezi yönetimi, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay ile bir söyleşi etkinliği gerçekleştirdi. Söyleşide Barış Atay;
„Bartın’da hayatını kaybeden 41 işçinin iş kazasıyla değil, resmen cinayete uğradığı ve hiç bir iş güvenliğinin alınmadığı“ nı, „Alevi kurumlarının devlet mekanizmalarına bağlanmadan bağımsız olması gerektiğini“, „basın ve sanat üzerindeki baskıların artarak devam ettiğini“, „toplumu örgütlemenin en önemli görev olduğunu“, ve „sadece hükümet değiştirmenin bir yararı olmayacağını, tek çözümün sistemin değişmesi gerektiğini“ açıkladı.

Kitlenin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi soru cevap bölümüyle devam etti. Bu bölüme geçmeden önce Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) bünyesinde demokratik faaliyet yürüten Yeni Demokratik Gençlik Nürnberg taraftarları, sahneye çıkarak Bartın’da katledilen 41 işçi için pankart açtılar. Kitlenin coşkuyla alkışladığı bu eylem, „İşçiler el ele Demokratik Devrime“ sloganıyla sona erdi.
Soru cevap bölümünde gelen soruları cevaplayan Barış Atay, etkinliğin sonunda sevenleriyle resimler çekilerek sohbete devam etti.
Etkinlikte, YDG-Nürnberg örgütlülüğü stand açarak, 22 Kasım’da yapılacak Yılmaz Güney anma gecesinin ve 19 Kasım’daki YDG Kültür Festivalinin tanıtımını yaptı.