Home , Haberler , Paris’te Saldırı Lanetlendi

Paris’te Saldırı Lanetlendi

Paris|25.12.2022| Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi ve iki iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda; Kürt kadın siyasetçi Evîn Goyî (Emine Kara) sanatçı Mîr Perwer ve Kürt yurtsever Abdurrahman Kızıl ölümsüzleşmiş, dört kişi de yaralanmıştı. 23 Aralık günü düzenlenen bu saldırı, Kürt kurumları ve dostları tarafından dünyanın bir çok yerinde lanetlenmeye devam ediyor.

 

Yapılan çağrı ile katliamın gerçekleştirildiği Paris’te 24 Aralık tarihinde miting ve yürüyüş kararı alınmıştı. Türkiyeli ve Kürdistanlı örgüt-kurumların yanı sıra Fransız anti-faşist kurumlar da eylemde bulundular. Eylemde, milletvekilleri, belediye başkanları ve Fransa ana muhalefet partisi NUPPES lideri Jean-Luc Mélenchon da yeraldı.

 

Yapılan konuşmalarda saldırı lanetlenirken, bu saldırının basit bir “ırkçı” saldırı olmadığı, Faşist TC’nin müdahil olduğu bir terör saldırısı olduğu belirtildi. Kürt halkının bulunduğu tüm coğrafyalarda bu tür saldırılara maruz kaldığının altı çizilerek, tüm bunlara karşı direnmeye devam edileceği vurgulandı.

 

Katliamda ölümsüzleşenlerin aileleri de söz alarak, “tüm dünya bilsin ki; diz çökmedik çökmeyiz” mesajını verdiler.

 

Sabah saatlerinde saldırının gerçekleştiği Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi önünde toplanan kitle burada sloganlarla katliamı lanetledi. Sonrasında Avrupa’nın bir çok ülkesinden gelen kitle Rebuplique Meydanın da toplanmaya başladı. Burada „Bijî Serok Apo“, „Şehîd namirin“, „Ey şehîd xwîna te erde namîne”, „Jin jiyan azadî“, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

 

ATİK, YDG, Yeni Kadın ve PARTİZAN’ın da bulunduğu kitle, katliama karşı Kürt halkının yanında yer aldı. Yaratılan provakasyon sonucu kitle ve polis arasında çatışmalar yaşandı. Polis’in gaz bombaları kullandığı çatışmalarda, eylemciler araçlar yakarak barikat oluşturmaya çalıştı. Bu çatışmaların sonucu yoğun gözaltılar yaşandı.