Anasayfa , Avrupa , Paris’te 20 bin kişi George Floyd için toplandı: Adalet yoksa barış da yok

Paris’te 20 bin kişi George Floyd için toplandı: Adalet yoksa barış da yok

Paris | 03.06.2020 |Paris’te alana çıkan 20 bin kişi George Floyd’un katledilmesini ve artan polis şiddetini protesto etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaklaşık 20 bin kişilik bir grup ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd ve 2016’da Fransa’da benzer şekilde can veren Adame Traore için yürüdü. Polis şiddeti sonucu iki siyah ismin öldürülmesine tepki gösteren grup “Adalet yoksa barış da yok”, “Polis her yerde adalet hiçbir yerde”, “Siyahilerin hayatları da önemlidir” sloganlarıyla ve pankartlarla Paris Adalet Sarayı avlusu önünde toplandı.

Gösteriye çok sayıda genç ve Sarı Yelekliler hareketinden katılımın olması dikkat çekerken, Fransa’da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen polis kalabalığa göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırdı.

Eylemler akşam saatlerine doğru polis saldırısıyla bir anda karışırken, polisin kendilerine havai fişek atan protestoculara biber gazıyla saldırdığı görüldü. Olaylarda ufak çaplı yangınlar çıkarken, eylemciler çöp konteynerleriyle cadde üzerlerine barikatlar kurmaya çalıştı. Fransa’da Lille ve Marsilya gibi ülkenin büyük şehirlerinde de benzer eylemlerin yaşandığı kaydedildi

Özgür Gelecek