Home , Avrupa , AvEG-Kon 5. Kongresini Tamamladı

AvEG-Kon 5. Kongresini Tamamladı

AvegkonFRANKFURT | 02 -10-2013 |Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) Frankfurt’ta topladığı 5’inci kongresini başarıyla tamamladı.

28-29 Eylül’de Frankfurt’ta yapılan kongre, Rojava devriminin enternasyonalist devrimcisi Serkan Tosun şahsında dünya devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan AvEG- Kon eşbaşkanı Şafak Arabacı “30 yıllık Kürt ulusunun haklı, onurlu başkaldırısı bir asra beş kala inkar politikası iflas eden Türk devleti hala imha politikasını derinleştirerek ve sınırları aşarak sürdürmede kararlı görünüyor. Mayıs ayını Haziran’a bağlayan şafakla Taksim Gezi parkıyla başlayıp bir halk isyanına dönüşen bir süreç yaşandı. Emperyalistler ve faşist Türk devletinin kanlı, karanlık, kirli elleriyle boğulmak istenen Rojava halkının ve o halkın yarattığı devrim, biz devrimci, ilerici, demokrat ve sosyalist kurum ve bireylerin omuzlarına yeni görev ve sorumluluklar yüklemiştir. Aynı zamanda Rojava devrimi dünya ezilen ve sömürülen halklarına umut ve direniş aşılamaktadır” dedi.

Avrupa’da kapitalist saldırılar, örgütlenme ve mücadele görevleri konulu tebliğin tartışıldığı kongrede eşbaşkanların hazırladığı iki yıllık çalışma raporu okunarak değerlendirilmeye sunuldu.

Güncel politik süreç ve daha öncesinde belirlenen gündem maddelerinin tartışıldığı AvEG-Kon kongresinde “ iki önemli gelişme karşımızda duruyor. Bunlardan birincisi, Rojava devriminin sahiplenilmesidir. Ortadoğu’daki devrimcilerin bu devrimi sahiplenmesi tarihin verdiği bir görevdir. İkincisi ise Haziran ayaklanması ve Demokratik Alevi hareketinde bir gelişmelerdir. Devrimci örgütlere ve partilere önemli çağrılar yapan Haziran ayaklanması ve cami-cemevi projelerini Aveg-Kon kongresi değerlendirmelidir » denildi.

“Kültür sanat, örgütsel sorunlarımız, sınıf çalışması, teknik ve iletişim” gibi atölyelerin çalışma sonuçlarının okunması ve tartışılmasıyla başlayan kongrenin ikinci gününde ekonomik rapor, SKB ve gençlik çalışma raporları okunarak delegelerin görüşlerine başvuruldu.

 

 ATiK  ve  YEK-KOM   temsilcileri  kongrede  birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yapan konuşmalar yaparak, AvEG-Kon 5. kongresini selamladılar ve başarı  dileklerini ilettiler.