Anasayfa , Avrupa , PARİS’DE ÜÇ KÜRT YURTSEVER KADININ KATLEDİLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ!

PARİS’DE ÜÇ KÜRT YURTSEVER KADININ KATLEDİLMESİNİ NEFRETLE KINIYORUZ!

ATiK |10-01-2013 |ATIK LOGO 9 Ocak 2013 tarihinde, akşam saatlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te ‘kimliği halen belirsiz’ olan kişiler tarafından, Kürdistan Enformasyon Bürosu’na yönelik hunharca bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Eli kanlı katiller tarafında gerçekleştirilen kalleş saldırı sonucu PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik faaliyetçisi Leyla Söylemez katledilmişlerdir. Saldırıda, Sakine Cansız ve Fidan Doğan’ın başlarından,  Leyla şaylemez de başından ve karnından vurularak öldürülmüştür.
Saldırı 10 Ocak 2013 tarihinde gece saat 01.00’de fark edilmiştir. Özgür Politika gazetesi muhabirinin Fidan Doğan’dan haber alamaması üzerine, gece saat 01.00 sıralarında Enformasyon binasına gidilerek binanın kapısı kırılıp içeri girildiğinde, kadın yurtseverlerin infaz edilmiş cesetleri ile karşılanınca katliam ortaya çıkmıştır. Büronun kalabalık işlek bir caddede bulunmasına rağmen, katliamın hiç kimse tarafından fark edilmemesi,  örgütlü ve profesyonelce yapılmış bir katliam olduğunu gözler önüne sermektedir.
9 Ocak akşamı Paris’te katledilen üç Kürt kadında biri olan Sakine Cansız 1957 yılında Dersim’de doğmuştur. Elazığ’da öğrenci gençlik içerisinde aktif mücadele yürüterek PKK’nin kurucu kadrolarında olan Cansız, 12 Eylül’de Amed cezaevinde ağır işkencelere maruz kalarak uzun süre faşist Türk devletinin hapishanelerinde tutsak edilmiştir. Mücadeleye katıldığı o günden bugüne kadar aktif bir devrimci olarak yaşamını devam ettiren Cansız, Kürt Ulusal Hareketinin ilk kadın kadrolarından biri olmuştur.
Bu saldırıda katledilen Fidan Doğan 1982 tarihinde Maraş’ın Elbistan ilçesinde doğmuş, daha sonra ailesi ile birlikte küçük yaşta Avrupa’ya göç etmişlerdir. 1999 yılından beri Avrupa’daki devrimci çalışmalar içinde aktif yer alan Doğan, uzun dönemden beri Kürdistan Ulusal Kongresi üyesi olarak Paris temsilciliği görevindeydi. Saldırıda öldürülen Leyla Söylemez ise Kürt gençliğinin aktif faaliyetçisi olarak devrimci çalışmalarda yer almaktaydı.
Geçmişten beri Avrupa’da bu tür katliamların faşist TC tarafından defalarca gerçekleştirildiği açıkça bilinmektedir. Faşist Türk devleti ve günümüz temsilcisi AKP hükümetinin olayı bir ‘iç hesaplaşma’ olarak göstermesi, bilinçli bir çarpıtmadır. Gerçekleştirilen bu katliamın katilleri bulunmadıkça Fransa devleti bunun sorumluluğunu üzerinde atamaz.
ATİK olarak, gerçekleştirilen bu katliamı nefretle kınıyor, Kürt Ulusal Hareketine, taraftarlarına ve katledilenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tüm demokrat duyarlı kesimleri ve üyelerimizi bu üç arkadaşımızın cenazelerine en iyi bir şekilde sahiplenmeye çağırıyoruz. Katiller bir gün mutlaka halka hesap verecektir.

Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Saylemez Ölümsüzdürler!

Paris katliami-PDF-