Home , Avrupa , Amsterdam’da coşkulu dayanışma yürüyüşü

Amsterdam’da coşkulu dayanışma yürüyüşü

amsterdam-taksim2AMSTERDAM | 16 – 06 – 2013 | Taksim Gezi parkının vahşi polis saldırısıyla boşaltılmasının ardından Amsterdam’da da destek ve dayanışma yürüyüşü düzenlendi. HTİF, Vek-Sav, Anadolu Gençlik, Hak-der, Alevitische Jongeren Nederland ve DİDF’in yanısıra birçok kurum ve kişi birlik ve dayanışma duygusuyla alanlarda omuz omuza yürüdü. Miting alanı ve yürüyüş korteji direnişin tüm tonlarıyla renklenmişti.

Saat 14.15’te Amsterdam borsanın önünde başlayan yürüyüş korteji, çeşitli çarşı sokaklarından ve kalabalık semtlerden geçerken yoğun ilgi topladı. Taksim’de yaşanan gerçeklere değinen flama, pankart ve dövizlerin taşınması ve sloganların atılmasıyla Hollanda kamuoyunu Türkiye’deki saldırılar hakkında bilgilendirildi. Zaman zaman yürüyüş kortejine dışardan alkış ve kornalarla destek sunuldu.

Davullar eşliğinde ilerleyen kortej 2 saate sonra merkezi Vondel parkına ulaştı. Omuz omuza çekilen halaylar, alkışlar ve „Her yer Taksim, her yer direniş“, „Faşizme karşı omuz omuza“, „Direne direne kazanacağız“ sloganları eşliğinde yürüyüş sonlandırıldı.