Anasayfa , Avrupa , 12 gerilla sahiplenildi, operasyonlar lanetlendi

12 gerilla sahiplenildi, operasyonlar lanetlendi

FRANKFURT | 16 – 05 – 2011 | Uludere’de gerçekleşen çatışmalar sırasında katledilen 12 HPG gerillasını anmak ve T.C ordusunun katliamlarını protesto amaçlı 100 kişilik bir grup Frankfurt’ta eylem yaptı.

Bockenheim meydanında toplanan kalabalığa yapılan açıklamada, ani gelişen operasyonlar sonucu, ani eylem kararı aldıklarını ve Kürt halkının bu gerillaları sahiplenmesi gerektiği vurgulandı. Partizan adına yapılan açıklamada şehit düşen gerillalar saygıyla anılırken, ‘demokratik açılım’ aldatmacasının gerçek yüzünün ortaya çıktığı, faşist TC devletinin faşist karakterinden ödün vermediği belirtildi ve T. Kürdistanı coğrafyasında sürdürülen direnişin geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. 90 yıllık inkar ve imha siyasetine vurgu yapana Partizan temsilcisi, kurutuluşun uzun soluklu bir mücadele ardından kurulacak demokratik halk iktidarında olduğuna da dikkat çekti.

Konsolosluk önüne yürüyen kalabalık, ‘Şehit Namırın!’, ‘Biji serok Apo!’, ‘Kürdistan faşizme mezar olacak!’, ‘Alman panzeri, Kürdistan’dan Defol!’, ‘Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!’ ‘Katil Erdoğan!’ gibi Kürtçe, Türkçe ve Almanca sloganlar atıldı.

Konsolosluk önünde yapılan saygı duruşunun ardından sloganlar eşliğinde bir açıklama yapıldı. Konsolosluğa hitaben yapılan açıklamada, direnişten vazgeçilmeyeceğini, bugün Türkiye sol ve sosyalist güçleriyle ile birlikte hareket ettiklerini vurgulayan temsilci, savaşın derinleşmesi halinde kaybedenin başta TC devleti olacağının  da altını çizdi.

Protestoya AGİF ve ADHF üyeleri de katılarak destek verdi.

T.C ordusunun, T. Kürdistanı’nda yürüttüğü savaş ve saldırılar yeni bir aşamaya geldi. Haftalardır, Dersim ve Hakkari bölgesini bombalayan ordu birlikleri, özerk Kürdistan sınır hattında da savaşı boyutlandırıyor.