Anasayfa , Haberler , Özgür Gelecek, halkın sesidir; susturamazsınız!

Özgür Gelecek, halkın sesidir; susturamazsınız!

TÜRKİYE |07.04.2017| Referanduma sayılı günler kala iktidarın muhalif, ilerici, yurtsever ve devrimci güçlere yönelik baskı, sindirme ve operasyonları zirve yapmış durumda.

Devletin tüm olanaklarını 16 Nisan’da geniş yığınları “evet”e ikna etmek için seferber eden AKP, anlaşılan o ki her şeye rağmen köşeye sıkışmış durumda. Tek adam rejimini, başkanlığı, işçi sınıfı ve geniş emekçi yığınlara anlatamayan AKP bunun yerine ırkçılık ve şovenizmi körükleyerek kutuplaştırma ve düşmanlaştırma siyasetini derinleştirerek sonuca ulaşmaya çalıştı/ çalışıyor. Başkanlığın gerçekte ne olduğunu söylemekten imtina eden siyasi iktidar, yalan ve manipülasyon kitleleri kandırmaya çalışıyor.

Tüm kurum ve kuruluşlarıyla devlet aygıtını 16 Nisan için adeta tekeline alan AKP, başkanlığa karşı koyan, demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselten, direnişi örgütleyen ve yığınlara gerçekleri anlatan devrimci, ilerici ve yurtsever güçlere ise azgınca saldırıyor.

Kuşkusuz öteden beri olduğu gibi bu saldırı furyasının ilk adresi yurtsever ve devrimci basın ile toplumun dinamik kesimi olan gençlik var!15 Temmuzdan hemen sonra ilan edilen OHAL koşullarında, televizyonlar, gazeteler, radyolar kapatıldı, tüm teknik ve haber materyallerine el konuldu; 150’yi aşkın gazeteci tutuklandı, yüzlercesi gözaltına alındı, binlerce sitenin kapatıldı.

Devrimci, yurtsever basının yığınlara gerçekleri anlatan duruşu, baskı, sindirme, gözaltı ve tutuklamalara rağmen geri adım atmayan tavrı karşısında siyasi iktidar çılgına dönüyor, daha da saldırganlaşıyor!

Referanduma sayılı günler kala bu saldırganlık furyasının yine ivme kazandığı bir süreci yaşıyoruz. İktidarın HAYIR’ı engelleme ve bu engelleme üzerinden aktif Hayır çalışması yürütenlere yönelik saldırıları son bir hafta içinde yüzlerce kişinin gözaltına alınası, tutuklanması ile devam ediyor.

Devrimci basının geçmişten bugüne bir parçası olan ve bu iddia ile yayın yapan gazetemiz Özgür Gelecekte, iktidarın düşmanlığından nasibini almaya devam ediyor.

#ÖzgürGeleceksusturulamaz

Gazetemiz, Bursa muhabiri Hüseyin Camkıran, Mersin muhabirimiz Deniz Akbıyık, eski gazete çalışanımız ve okurumuz Duygu Ergen yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Benzer şekilde okurlarımız Volkan Atmaca İstanbul’da; Hasret Vurucu, Duygu Canıtez, Yelda Öztürk, Gülşen Kaya, Nazlı Mansuroğlu Mersin’de gözaltına alındı.

Daha önce gözaltına alınan YDG okurları Damla Çorlu Sivas’ta, Dilan Mollaahmetoğlu ise Antalya’da tutuklandı. Ayrıca İstanbul’da birçok gazete okurumuzda gözaltında

Özgür gelecek olarak buradan bir kez daha ilan ediyoruz ki; biz,  işçi sınıfı ve emekçilerin, Kürt ulusunun, kadınların, LGBTİ’lerin, özetle ceberut devletin baskı, şiddet ve sömürüsüne maruz kalan ve ötekileştirilen tüm kesimlerin sesiyiz.

Onların acılarının, özlemlerinin öfke ve direnişlerinin bir parçasıyız. İşte tamda bu yüzden bizi susturamaz ve bitiremezsiniz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz çünkü gerçekler devrimcidir.

Çünkü Özgür Gelecek halkın sesidir, susturamazsınız!

Muhabirlerimiz ve okurlarımız derhal serbest bırakılsın.

Baskılara da Başkanlığa da HAYIR!

Özgür Gelecek