Home , Dünya , Osmir Venuto da Silva Yoldaş Mücadelemizde Yaşıyor

Osmir Venuto da Silva Yoldaş Mücadelemizde Yaşıyor

Osmir Venuto da SilvaBREZILYA | 14 – 08 – 2013 | ATİK -Enilkom aracılığla elimize ulaşan üzücü bir haberi öneminden dolayı paylaşıyoruz.

Sevdiğimiz ve çeşitli vesilede tanıştığımız Brezilyalı Belo Horizonte İnşaat İşçiler sendika başkanı Osmir Venuto hayatını kaybetti. Venuto aynı zamanda İşçi Liga’sının kurucusuydu.

Uzun süredir kalp rahatsızlığı yaşayan Osmir yoldaş 23.07.2013 tarihinde geçirdiği kalp krizinden dolayı 61 yaşında yaşama veda etti. O bize örnek alınacak dürüst, çalışkan, fedakar, dayanışmacı ve militan bir mücadele hayatı bırakıyor. Her alanda işçi-köylü birliğini savunan ve o birliği ileri taşıyan bir devrimciydi.

Brezilya İşçi Liga Venuto hakkında yaptığı açıklamada “topraksız köylülerin yanında ağalara karşı mücadelede yer aldı hiç tereddüt etmeden ekmek, iş, adalet ve yeni demokrasi için mücadele etti. Proletarya enternasyonalizmi adı altında dünya ezilen halkları ve ulusların mücadelelerini destekleyip ve bu amaçla birçok ülkeyi ziyaret etti. Aynı zamanda sosyalizme doğru giden yoldaki Yeni Demokratik Devrimi gerçek sınıfsal devrimci bir parti tarafından önderlik edilmesi gerektiğini koşulsuz-şartsız savundu. Biz sınıfımızın ve halkımızın bu büyük savaşçının önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

Bizler ATİK adına Venuto yoldaşın ailesine, yoldaşlarına ve Brezilya halkına baş sağlığı diler,  yoldaş Venuto’yu mücadelemizde yaşatacağımızı belirtiriz. (AHM)