Anasayfa , Avrupa , Enternasyonalist Birlik Seçim Etkinliği Gerçekleştirdi

Enternasyonalist Birlik Seçim Etkinliği Gerçekleştirdi

Frankfurt |11.05.2019| Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yapılacağı 26 Mayıs öncesinde Enternasyonalist Birlik tarafından Frankfurt’ta bir seçim etkinliği düzenlendi. Enternasyonalist Liste/MLPD adayları Erhan Aktürk, Peter Weispfenning ve Lisa Gaertner’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik kent merkezinin en işlek yeri olan Zeil’da gerçekleştirildi.

Alman Marksist-Leninist Partisi (MLPD) ve Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF)’in ortak düzenledikleri etkinlikte konuşmaların yanı sıra müzik grubu sahne alarak Almanca ve Türkçe marşlar seslendirdiler.

Erhan Aktürk: “Mücadele! Mücadele! Mücadele!”

Almanca ve Türkçe konuşma gerçekleştiren ve Münih “Komünistler davası”nda yargılanan Erhan Aktürk konuşmasında kendisini tanıttı ve Avrupa ülkelerinde uygulanan adaletsizliklere ve baskılara karşı gelmek ve adalet ve özgürlük mücadelesini yükseltmek için aday olduğunu dile getirdi. Avrupa ve özellikle Almanya’da geliştirilen ırkçılığa ve faşizme vurgu yapan Aktürk, bu partilerin giderek seçimler vasıtasıyla daha fazla meşru alan açtıklarını ve bazı ülkelerde iktidar ortağı olduklarını dile getirdi. Mülteciliğin geldiği boyutları anlatan Aktürk, yoksulluğun giderek arttığını, zenginliğin daha az sayıda kesimlerin elinde biriktiğinin altını çizdi ve demokratik hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığını belirtti. Seçimlere katılımın mücadelenin bir taktik biçimi olduğunu, Avrupa Parlamentosunun, komisyonlarının niteliğinin farkında olduklarını ve seçim sürecinde sistemin saldırılarına karşı mücadele ettiklerini ve bu amaçla seçime katıldıklarını söyledi. Münih’te süren dava hakkında da kısa bilgi veren Aktürk, dışarıdaki dayanışma sayesinde özgür olduğunu ve bu dayanışmayı tutsak olduğu dönemlerde içeride de hissettiğini vurguladı, mücadeleye devam mesajı verdi, mücadelenin sokaklarda kazanılacağını dile getirdi ve sözlerini “Mücadele! Mücadele! Mücadele!” diyerek sonlandırdı.

Örgütlü mücadele çağrısı

Etkinlikte Peter Weispfenning ve Lisa Gaertner’de konuşmalar yaparak, emperyalist politikalara vurgu yaptılar ve bu politikalar karşı mücadele çağrısını yinelediler. Lisa konuşmasında emperyalizm kavramının eskidiği eleştirilerine yanıt olarak sistemin eskidiğini ve sosyalist alternatifin gerekli olduğunu belirtti. Weispfenning ise, sınıfa yönelik saldırılara dikkat çekti ve örgütlü mücadelenin önemini örnekleri ile anlattı. Konuşmasında ayrıca kitlelerin kendiliğinden hareketlerinin önemli olduğunu, Cuma eylemlerini ve bu eylemlerde sistemi sorgulayan talepleri selamladıklarını ancak örgütlü ve uzun soluklu mücadele olmaksızın, alternatifleri üzerine tartışmaksızın bu çıkışların sönümleneceğine dikkat çekti.

Seçim etkinliğinde ATİF adına dayanışma mesajı okundu.

Üç saat süren etkinlikte müzik dinletileri katılımcıların beğenisin topladı. Ara ara atılan “yaşasın enternasyonal dayanışma!” sloganları ile kent merkezinde geçen binlerce insanın dikkati çekildi. 100’e yakın kitlenin dinleyici olarak katıldığı etkinlik akşam sekiz sularında son buldu.