Home , Avrupa , Duisburg’da 1 Mayıs Eylemi

Duisburg’da 1 Mayıs Eylemi

DUİSBURG|01.05.2022| Almanya’nın Duisburg kentinde sendikaların öncülüğündeki 1 Mayıs yürüyüşünde özellikle artan hayat pahalılığı, yoksulluk, eşitsizlik ve Alman devletinin silah satışlarına ve Emperyalist saldırganlığa tepki gösterildi.

Saat 10:30’da Duisburg Merkezi Tren Garı’nda toplanan kitleyle birlikte bir saat süren miting düzenlendi. ATİF Duisburg, YDG, Yeni Kadın’ında bileşeni olduğu İnternationale Bündnis tarafından düzenlenen mitingde ATİF, YDG ve MLPD adına konuşmalar yapıldı.

Yapılan konuşmalarda Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, NATO ve AB’nin haksız savaşları teşhir edildi ve Türk devletinin Kürdistan coğrafyasını bombaladığı, kimyasal silahlar kullandığı ve Alman devletinin bu savaşa sattığı silahları ile katıldığı vurgulandı.

Saat 11:30’da Duisburg Forum’a doğru yürümeye başlayan kitle, yürüyüş boyunca emperyalist savaş karşıtı sloganlar attı. PARTİZAN, AGİF, MLPD, SOL PARTİ’nin de katıldığı eylemde “ Kürtçe Türkçe ve Almanca “Yaşasın 1 Mayıs“ sloganları atıldı. Eylemde TKP-ML’nin 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle 28 Mayıs’da Almanya’nın Lutwidshafen şehrinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin el ilanları dağıtıldı.

Ayrıca ATİF’e bağlı Gençlik ve Kültür Derneği’nin 12 Mayıs tarihinde, Oberhausen Alevi Derneği salonunda düzenleyeceği Tiyatro gösterisinin el ilanları dağıtılarak, gösteriye katılım çağrısı yapıldı.