Anasayfa , Avrupa , Onikiler için Avrupa’da Anmalar Gerçekleştirildi
Ulm

Onikiler için Avrupa’da Anmalar Gerçekleştirildi

Hamburg

AVRUPA |15.05.2017|Avrupa’da Dersim Aliboğazı’nda 24-28 Kasım 2016 tarihlerinde faşist devlet güçlerine karşı destansı bir direniş mirası bırakarak ölümsüzler kervanına uğurladığımız 12 TKP/ML TİKKO gerillası için  anmalar gerçekleştirildi. Kitlesel katılımla gerçekleşen anma etkinlikleri şu şekilde ;

LONDRA

24-28 Kasım 2016 Tarihinde faşist T.C. ordusuyla girdikleri çatışmada ölümsüzleşen 12 TKP/ML TİKKO gerillası düzenlenen etkinlikle anıldı.

Açılış konuşması ve saygı duruşuyla başlayan anmada Nisan ayında ölümsüzleşen 10 HPG gerillası, Mayıs’ta şehit düşen 4 BÖG savaşçısı, Sıla Abalay ve Devrimci komünarlar Partisi kurucu önderi Ulaş Bayraktaroğlu ve tüm Mayıs şehitleri anıldı.

Katılımın yoğun olduğu anma etkinliğinde Tertip Komitesi tarafından hazırlanan yazının okunmasından ve şiir dinletisinin ardından Rojava Tikko Komutanlığı, Partizan ve ATİK-YDG-Yeni Kadın tarafından gönderilen mesajlar okundu.

Okunan mesajların ardından, 12’ler ve diğer savaşçılar için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından anmaya katılan Maoist Komünist Partisi Britanya taraftarlarının yazdıkları mesaj okundu. Ayrıca etkinliğe katılan Kürt Halk Meclisi ve MLKP temsilcileri tarafından sözlü mesajlar sunuldu.

Yazılı ve sözlü mesajların ardından anma etkinliği müzik grubunun sahne almasıyla sonlandırıldı.

Hamburg

Kitlesel katılımla saat 15 ‘te başlayan anma da Mayıs ayı şehitleri Deniz,Yusuf,Hüseyin, Rojawa’da faşist Işid ‘e karşı yaşamını yitiren 4  BÖG savaşçısı , Dkp kurucularından ve BÖG Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu ,Dersim’de şehit düşen Hpg Gerillaları,İstanbul’da katledilen genç devrimci Sıla Abalay,Ermeni ulusunun yiğit evladı TKP/ML TİKKO savaşçısı Armenak Bakırçıyan, TKP/ML kurucusu ve kuramcısı Komünist Önder İbrahim Kaypakkaya ve Dersim dağlarında destansı direnişi ile mücadele bayrağını ardılılarına bırakarak ölümsüzler kervanına katılan Yetiş Yalnız, Esrin Güngör, Hatayi Balcı, Gamze Gülkaya, Serkan Lamba, Hasan Karakoç, Umut Polat, Samet Tosun, Alican Bulut, Murat Mut, Ersin Erel, Doğuş Doğan yoldaşlar için yapılan saygı duruşu ile başladı.Saygı duruşunda yoldaşlar için şiir de okundu.

Yapılan açılış konuşmasından sonra hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.MKP Enfermasyon bürosu tarafından yapılan açıklama kitle ile paylaşıldı akabinde MKP Hamburg taraftarları adına bir mesaj okundu.Muzik dinletisi ile devam eden anmada TKP/ML TİKKO Rojawa Komtanlığının 12’ler için yayımlanan açıklaması kitleye okundu.Yapılan muzik dinletisinin ardından kapanış konuşması ile 20 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Komunist Önder İbrahim Kaypakkaya anma gecesinin çağrısı ile anma etkinliği bitirildi.

ULM

12’ler ve Ulaş Bayraktaroğlu Ulm’de anıldı.  Anma’ya TİKKO şehitleri ve Ulaş Bayraktaroğlu için hazırlanmiş bir sinevizyonla başlandı. Ardından yapılan konuşmayla dinleyiciler Komünizm ve Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Gösterilen ikinci sinevizyondan sonra Yetiş Yanlız’ın kırsaldan yoldaşlarına yazmış olduğu mektup okundu. Ulm bölgesinde uzun dönem Grup Şiar’da faaliyet yürüten Yetiş Yanlız’ın kaybın acısı burdaki yüreklerde daha derin his ediliyordu. Grup Şiar, Yetiş için yazmış oldukları marşı orda bir sinevizonla sundular. Grup Şiar’ın ardından söz devrimci örgütlere verildi. SYKP temsilcisi yaşadığımız bu acının hepimizin acısı olduğunu, ama tek çözümün devrim ve sosyalizm yolunda ısrar olduğunu dile getirdi, Ayrıca kendisinin de Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) kurucularından ve Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) komutanı, yiğit devrimci Ulaş Bayraktaroğlu’nu tanıdığını ve bir dönem aynı örgüt ve partide yer aldığını, birlikte mücadele yürütüklerini anlattı. MLKP temsilcisi okuduğu açıklamada 12’lerin kahraman duruşunu dile getirerek günümüzde bu kararlığın önemine değindi. Anma Yetiş Yanlız’ın TİKKO Müzik topluluğunda söylediği “Vali” türküsüyle sonlandırıldı.

Frankfurt

Frankfurt’ta düzenlenen anma etkinliğine MLKP ve MKP taraftarlarıda katılarak destek sundular.

Şiir ve Müzik ile başlayan etkinliğinde gerilları ve mücadeleyi anlatan bir sunumla başlandı. Partizan, TİKKO Rojava Komutanlığı, ATİK ve Yeni Kadın adına yapılan sunumların ardından MLKP adına bir konuşma gerçekleştirildi ve MKP’nin açıklaması okundu.

Etkinlikte şehit düşen gerillaları tanıyanlar birer konuşma gerçekleştirdiler. Yetiş Yalnız ve Doğuş Fırat üzerine konuşmalar oldu. Özellikle Yetiş Yalnız üzerine yapılan konuşmada duygusal anlar yaşandı.

Son olarak TİKKO Rojava Komutanlığı adına yapılan açıklama okundu ve boşalan mevzilerin doldurulması çağrısı yapıldı. Etkinlikte son olarak 20 Mayıs’ta Ludwigshafen’de yapılacak İbrahim Kaypakkaya’yı anma etkinliğine çağrı yapıldı.

Nürnberg

24-28 Kasım 2016  tarihlerinde Dersim Aliboğazı’nda katledilen 12 Halk savaşçısı Nürnberg’de anıldı. Anmada Ulaş Bayraktaroğlu, DHKP-C savaşçısı Sıla Abay ve katledilen 10 HPG Gerillası da anıldılar.

Anmada Partizan, Yeni Kadın adına açıklamalar yapıldı, MLKP adına bir mesaj sunuldu.

Kadın gerillaların tarihsel önemine vurgu yapan Yeni Kadın temsilcisi Kapitalizme ve erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesinin dahada gelişeceğine vurgu yaptı. Hatayi Balci (özlem), Gamze Gülkaya (Ekin), Esrin Güngör (Zilan) şahsında vurulup toprağa düşen kadın devrimcilerin erkek-egemen sistemin korkulu rüyasi olacağını belirten Yeni Kadın temsilcisinden sonra bir katılımcı şiir okudu.

Berlin

Ali Boğazı Şehitleri Anması: Dersim Aliboğazı Vadisi’ nde faşist TC devleti tarafından kimyasal silah kullanılarak şehit düşen 12 TKP-ML TIKKO halk savaşçısı için  14.05.2017 tarihinde bir anma etkinligi düzenlendi. Anma etkinliği saat 15:00 da  12′ ler şahsında tüm devrim ve demokrasi mücadelesinde toprağa düşen şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Etkinlik yaklaşık  üç saat sürdü.

Darmstadt

12’ler için Darmstadt Halkevi’nde bir anma gerçekleştirildi. Onikiler üzerinde yapılan bir sunumla başlanan anmada, saygı duruşu ardından, Partizan ve TİKKO Rojava Komutanlığı’nın açıklamalarına yer verildi.
Anmaya katılanlardan birisi Yetiş Yalnız üzerine bir konuşma yaptı ve Yetiş Yalnız’a ilişkin bir anısın paylaştı. Anmada Müzik Topluluğu’nun İbrahim Kaypakaya üzerine olan marşı dinlendi e birde Sinevizyon gösterimi yapıldı. 20 Mayıs tarihinde yapılacak Kaypakkaya anma etkinliğinin duyurusu ile anma etkinliği sona erdirildi.
Den Haag
Anmaya saygı duruşuyla başlandı.12 ler için Partizan adına yapılan konuşmaya YDG li  gençlerin yaptığı konuşmayla devam edildi.Konuşmalardan sonra 12 lerle ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Şehit düşen gerillalarla ilgili bir ana ağıt okudu, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

TKP/ML Enternasyonal Büro nun bildirisinin okunmasından sonra ATİK adına bir temsilci 12 lerle ilgili bir konuşma yaptı.ATİK te uzun yıllar mücadele yürüten Yetiş yoldaşın mücadelesine değindi.

Konuşmalardan sonra kültürel bölümde Sadettin, devrimci marşlardan bir dinleti sundu. Anma programı birlikte söylenen marşlarla sonlandırıldı.