Anasayfa , Avrupa , ATİF ve YDG: “Afganistan ‘‘Güvenli Ülke’’ değildir. Geri Göndermeler Durdurulsun!”

ATİF ve YDG: “Afganistan ‘‘Güvenli Ülke’’ değildir. Geri Göndermeler Durdurulsun!”

ATİF / YDG |09.03.2017| Alman hükümetinin daha fazla Afgan sığınmacıyı ülkesine geri gönderme planları tüm kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor. Alman medyasında yer alan haberlere göre, Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanlarının sığınmacı krizini ele aldığı pazar günü (16.10.16) yapılan özel zirvede, Alman hükümetinin daha fazla Afgan sığınmacıyı ülkesine geri göndermek istediği ortaya çıkmıştı.

Yer altı ve yer üstü zenginlikleri, pazar paylaşımı ve jeopolitik alan için talan edilerek ve büyük bir vahşetle saldırıların yoğunlaştırıldığı ülkelerin başında Ortadoğu, Asya ve Afrika bölgesindeki ülkeler geliyor. Onlardan biriside Afganistan’dır. Ticaretin merkez noktalarından birinde olan Afganistan, bu stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca birçok kavmin ve devletlerin sömürge alanı olarak saldırılara uğramıştır. Bu ülke bugünde emperyalistlerce işgal ve talan altında olan bir ülkedir. Talan ve saldırılarını acımasızca uygulayan barbar emperyalizmin bu savaşlar içeresinde zorunlu olarak ülkesini terk etmek zorunda kalan insanlar yüzlerce kilometrelik zorlu yolları aşarak insanca yaşamlarını idame ettirmek istiyorlar. Son dönemlerde Alman emperyalist devleti ve Avrupa Birliği ülkelerinin ‘‘Demokrasi ve İnsan Hakları’’bağlamın da ki gerçek tutumları gözler önündedir. Faşist TC devleti ile, mültecilerin Türkiye’den Avrupa’ya gelmelerini engellemeye yönelik bir anlaşma sağlanmıştı. Emperyalist devletler, IŞİD ve bölgedeki işbirlikçi faşist iktidarlar bir yandan saldırı ve savaşı yoğunlaştırıp katliamlarla insanların katledilmesine sebep oluyor diğer yandan ölümden ve zulümden kurtulup zorlu yolları aşarak Avrupa’ya gelmek isteyen mültecileri de engellemiş oluyorlar. Emperyalizm sınırları çizip insanları bu sınırlarda yaşamaya zorluyor. Genç, yaşlı, çocuk ve kadınlar emperyalistlerin savaş alanında katledilirken besleyip ,büyütülen barbar IŞİD vb. gerici örgütlerin insanlık dışı uygulamalarına karşın yolları aşmaya çalışan insanların bir çoğu bu yollarda hayatlarından oluyor, Akdeniz’in soğuk sularından bedenleri çıkarılıyorlar! Faşist TC devletinin gönderdiği ajanlar ve barbar Işid çeteleri için çalışanlar ise geri gönderilmez iken siyasi muhalif insanlar ve aileleri geri gönderilmeleri asla kabul edilemez!

İşte tüm bu vahşeti yayan emperyalizme karşı siyasi ve insani sığınmacı olarak Avrupa’ya gelmek durumunda kalan insanların oturum hakkı derhal kabul edilmelidir. Afganistanlı insanların talepleri meşrudur. İnsanların Emperyalizmin çizdiği sınırlar içinde yaşamaya mecbur bırakılmalarını red ediyoruz! Emperyalist Alman Devleti’nin aldığı ve basına 16.10.16 tarihinde yansıyan güncel durumda da hayata geçirilerek uygulanan ‘‘Geri Gönderilmeler kararnamesi’’ kabul edilemezdir! Bu bağlamda politik mülteciler ve insani şartlar sebebi ile mültecilik hakkını kullanmak isteyenlerin haklarının verilmesini talep ediyoruz!

Sınırsız bir Dünya Mümkündür!

Mültecilik hakkı kabul edilsin!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

 

Yeni Demokratik Gençlik (YDG)

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF)

Bidiri | Flyer