Anasayfa , Haberler , OHAL Sürüyor! Pasaportlar İptal

OHAL Sürüyor! Pasaportlar İptal

Faşist AKP hükümetinin OHAL uygulamalarıyla uyguladığı hak gaspları ve özgürlükleri kısıtlamalara yönelik  yeni bir  uygulama daha yürürlüğe koyuldu.Bu uygulamayla haklarında soruşturma açılan,davaları olan herkesin yurdışına çıkışlarını engellemeyi amaçlayan bu kararla TC devleti, muhalif olan kesimlerin yurtdışına çıkmalarını önlemeye çalışmaktadır. Bu kararla ilerici,demokrat,aydın,yazar,sanatçı ve demokratik kurum temsilcilerinin yurdışına çıkarak, panel, toplantı, etkinlikler yaparak Türkiyede  uygulamada olan faşist  baskı yasalarının teşhir edenlerin çalışmalarının ve faaliyetlerinin kısıtlanmak istendiği  açık.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında idari veya adlı soruşturması olan herkesin pasaportları iptal edildi.

667 sayılı KHK gereğince Terörle Mücadele Kanunu kapsamında idari veya adlı soruşturulan ve hakkında kamu davası açılanların pasaportları iptal edildi.

pasaport

KHK’da madde şöyle:

“PASAPORTLAR İPTAL”

“Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisaki ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler, işlemi yapan kurum ve kuruluşlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirilir. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilir.”