Home , Avrupa , ATİF : Ölümlerinin 100. Yılında Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt’i Anma Yürüyüşünde Buluşalım!

ATİF : Ölümlerinin 100. Yılında Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt’i Anma Yürüyüşünde Buluşalım!

Haber Merkezi |31.12.2018| ATİF ( Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu ) yaptığı açıklama ile ölümsüzlüğünün 100. yılında Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt’i anma yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı. Uzun yıllardır LLL yürüyüşü olarak bilinen R. Lüxemburg, K. Liebneckt ve Lenin’i anma yürüyüşü bu yılda gerçekleştirilecek. “Ölümlerinin 100. Yılında Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt’i Anma Yürüyüşünde Buluşalım!“ başlığı ile yapılan açıklamanın tam metni şu şekildedir ;

“Ölümlerinin 100. Yılında Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt’i Anma Yürüyüşünde Buluşalım!

Uluslararası komünist hareketin ve Sparteküs Birliği’nin büyük önderlerinden Rosa Lüxemburg ve Karl Liebneckt Alman tekelci burjuvazisi tarafından katledilişinin 100. yılında mezarları başında bir kez daha anılıyorlar. Hayatlarının devrim mücadelesine adayan devrimin iki kartalının ölümünün üzerinden 100 yıl geçti.Üyesi oldukları Sosyal Demokrat Parti’nin komünizme ihanet ederek emperyalist savaş bütçesini destekelemesiyle birlikte, partilerine karşı da cephe alarak Almanya’nın emperyalist savaşa girmesine karşı politik çalışma başlattılar.

Bu onların devletin olanca zorbalığını üzerlerine çekmelerine yetti. Defalarca kez kovuşturmaya uğradılar, tutuklandılar. Sosyal Demokrat Parti içinde çalışma koşulları kalmayınca partiden ayrılarak Spartaküs Birliğini kurdular. Kasım 1918 devrimine yeni kurdukları Alman Komünist Partisi’yle önderlik etmeye çalıştılar. Devrimin yenilgiye uğramasıyla birlikte gizlendikleri evde yakalanarak katledildiler.
Rosa ve Karl özgür, savaşsız, sömürüsüz bir dünya özlemi uğruna yaşamlarını verdiler. Onlar sosyalist bir Almanya ve dünya düşlüyorlardı. Bugün onların düşüne belki uzağız ama onlardan öğrenmek ve onların düşlerine sarılmak için çok nedenimiz var. Dünya çapında gelişen savaş çığırtkanlığı, militarizm, sürmekte olan savaşların katlettiği Yüz binler, yerlerinden yurtlarından ettikleri Milyonların çektikleri acı, döktükleri gözyaşı yaşamın bir parçası oldu artık. Yine özellikle Avrupa coğrafyasında yükselişe geçen ırkçı ve faşizan politik anlayışlar
insanlığı geleceğini tehdit etmektedir. Emperyalist-kapitalist sistemin insanlığa dayattığı bu yıkım, ölüm ve karanlık geleceğe, Rosa ve Karl’ın düşlerini bayraklaştırarak karşı durmak gibi tarihsel bir görevle karşı karşıyayız.

ATİF olarak üye, aktivist ve tüm emekçileri Onlar’ın da düşleri olan sınıfsız, sömürüsüz bir dünya istemimizi Onlar’ın mezarları başında bir kez daha haykırmaya, Devrimin Kartalları’nı güçlü bir şekilde anmak için 13 Ocak’ta Berlin’de yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz..

Tarih : 13 Ocak 2019, Pazar

Saat : 10.00

Adres: U-Bahnhof (Frankfurter Tor)

ATİF“

Açıklama