Home , Haberler , Polis Memuru, PKK Hakkında Bilgileri Türk Başkonsolosluğu’na Sızdırmakla Suçlanıyor

Polis Memuru, PKK Hakkında Bilgileri Türk Başkonsolosluğu’na Sızdırmakla Suçlanıyor

HABER MERKEZİ|11.07.2025| Almanya Federal Savcılığı, Köln’de görev yapan bir polis memuruna ve Hürth’teki Türk Başkonsolosluğu’nda çalışan bir kadın personele yönelik casusluk soruşturması başlattı. Federal Kriminal Dairesi (BKA), Çarşamba günü başkonsolosluk çalışanının evinde arama gerçekleştirdi. Savcılık, kadının Türkiye adına casusluk yaptığı şüphesiyle soruşturulduğunu doğruladı. Şüpheli kadın halen serbest.

Soruşturmanın ikinci ayağında, Köln Emniyeti’nde görevli Türk kökenli bir polis memuru yer alıyor. Savcılığın açıklamasına göre, bu polis memurunun, Türkiye’de “terör örgütü” ilan edilen, Almanya’da ise yasaklı olan Kürdistan İşçi Partisi (PKK) hakkında edindiği bilgileri, başkonsolosluk çalışanına ilettiği iddia ediliyor.

Federal Savcılık, soruşturmanın içeriğine dair daha fazla ayrıntı vermedi. Ancak olay, Almanya’daki güvenlik birimlerinde, Türkiye ile ilişkili bilgi aktarımlarına dair daha önce gündeme gelen tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Savcılık süreci devam ederken, söz konusu sızıntının kapsamı ve sorumlularının kimler olduğu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.