Anasayfa , Avrupa , Nuriye ve Semih Yalnız Değildir!

Nuriye ve Semih Yalnız Değildir!

Hollanda|10.07.2017|“15 Temmuz Darbe girişimi” gerekçe gösterilerek Faşizmin farklı biçimi olan OHAL yasaları ve KHK aldatmacası ile işlerinden atılan Nuriye ve Semih`in direnişini sahiplenmek için Hollanda da bir eylem örgütlendi.

KHK listeleriyle işlerinden atılan Nuriye ve Semih`in direnişlerine tahammülsüzleşen faşizm çareyi çeşitli bahanelerle onları tutuklamakta buldu. Yine Faşizm kendi tarihine bir yenisini ekleyerek Yüksel Caddesindeki dayanışma eylemlerine tahammülsüzleşerek, insan hakları anıtını gözaltına aldı. Yapılan eylemlere de orantısız güçle müdahale etmeye devam ediyor.

Nuriye ve Semih`le dayanışmak ve kamuoyu yaratmak için Amsterdam’da merkezi bir yerde HTİF’inde örgütleyicisi olduğu bir eylem gerçekleştirildi. Açlık Grevinin 123. gününü geride bırakan Nuriye ve Semih için 9 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen eyleme 150 insan Nuriye ve Semih’in seslerine ses oldular.

Hollanda’nın en büyük sendikası FNV’nin destek verdiği eylemde, NOS (Hollanda Radyo ve Televizyon Kurumu) çekimler yaptı. Eylemi düzenleyen kurumların yaptığı konuşmalar sonrası alkış ve sloganlarla etkinlik sona erdi.