Home , Haberler , OHAL olağanlaştırılıyor: Ankara’da 8 bin 500 polisle “huzur operasyonu”

OHAL olağanlaştırılıyor: Ankara’da 8 bin 500 polisle “huzur operasyonu”

AKP iktidarının halkı etkilemeyeceğini iddia ettiği OHAL, Ankara’da olağanlaştırılmaya çalışılıyor. Bugün (6 Ekim) saat 21.00’dan itibaren helikopterler eşliğinden 8 bin 500 polis Ankara merkezde ve 13 çevre ilçede “huzur operasyonu” başlattı. Operasyon kapsamında Kızılay, Tunalı gibi merkezlerle birlikte pek çok noktada “güvenlik” gerekçeli aramalar yapıldı

polis_opeasyon

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü 8 bin 500 polisin katıldığı bir “huzur operasyonu” başlattı. 10 Ekim günü Ankara garında olmayan, katliam öncesi arama çalışmalarını durduran polisler güvenlik gerekçesi ile Ankara merkez ve 13 ilçede başlattıkları “huzur operasyonu” ile kent merkezindeki işlek caddeler ile bu caddelere çıkan sokaklarda, eğlence merkezlerinde yurttaşları ve araçları tek tek aradı. “Huzur operasyonu” adı verilen uygulama daha çok huzursuzluk yarattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada operasyonun Türkiye tarihinde ilk kez bir ilde 8 bin 500 polisin katılımı ile yapıldığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Ankara merkezinde ve ilçelerde ‘huzur operasyonu’ başlatıldı. Ankara’da 3 bin 250 polisle ‘huzur operasyonu’ ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı polisler ile motosikletli polis timleri (Yunus), çevik kuvvet, narkotik ve trafik ekiplerinin katıldığı operasyona, helikopterle havadan destek sağlanırken, özel harekat polisleri de eşlik etti. “Türkiye tarihinde ilk kez bir ilde 8 bin 500 polisin katılımı ile yapıldığı” belirtilen operasyon kapsamında, Çankaya’daki birçok cadde ve sokakta, Altındağ ilçesinde Ulus-Çankırı caddesinde, Hıdırlıktepe civarında, Yenimahalle’deki umuma açık eğlence mekanlarında denetimler gerçekleştirildi. Kent merkezinde 70 noktada vatandaşlara yönelik kimlik kontrolleri ve araçlarda aramalar yapıldı. Altındağ ilçesi Hıdırlıktepe bölgesinde özellikle uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda ‘ejder’ olarak bilinen zırhlı araçlar da kullanıldı. Polis ekipleri, Ankara Garı ile Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) de güvenlik uygulamaları düzenlendi. AŞTİ’de 700 polis görev aldı.

“Huzur operasyonu” adı verilen uygulama Ankaralılarda daha çok huzursuzluk yaratırken tedirgin olanlar düşüncelerini sosyal medyada dile getirdi.

Bu operasyon daha önce 1 Mart günü gerçekleşmiş ve operasyona 3 bin 250 polis katılmıştı. Ancak operasyondan 12 gün sona 13 Mart günü Güvenpark’ta 36 kişinin yaşamını yitirdiği bir katliam gerçekleşmişti.

Sendika.Org/ Ankara