Anasayfa , Haberler , “Özgürlük grevleri’ büyüyor”

“Özgürlük grevleri’ büyüyor”

TÜRKİYE|06.11.2017|PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşması amacıyla başlatılan açlık grevi eylemleri büyük bir moralle devam ediyor. Eylemlerde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için direniş çağrıları yapıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması, sağlık koşullarının oluşturulması ve özgürlüğüne kavuşması amacıyla başlatılan açlık grevleri dalga dalga yayılarak devam ediyor.
Van
Barış Anneleri Meclisi’nin başlattığı ve HDP ile DBP il ilçe örgütlerinin devraldığı açlık grevi eylemi 3’üncü gününde devam ediyor. DBP ve HDP Tuşba ilçe örgütleri tarafından devralınan grev, bugün Edremit ilçe örgütlerine devredildi.
DBP Van il binasında yapılan grevde konuşan Edremit ilçe yöneticisi Meryem Tuncer, Abdullah Öcalan’ın tüm dünya için önemli bir lider olduğunun altını çizdi. Meryem, Abdullah Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyleyerek, “Önderimiz bütün uluslar için önemli bir misyona sahiptir. Önderimiz ağır tecrit koşullarından çıkmadığı ve özgürlüğüne kavuşmadığı sürece bizler her yerde eylemlerimizi yapacağız” dedi.
Açlık grevi direnişçileri büyük bir moralle eylemlerine devam ederken halkın ziyaretleri ise sürüyor.
Mardin
Abdullah Öcalan için Mardin ve ilçelerinde başlatılan açlık grevini 2’nci grup devraldı. Greve büyük destek veren halk, her ilçede direniş çağrısında bulunuyor. Midyat, Artuklu, Nusaybin ve Kızıltepe’de süreli dönüşümlü olarak yapılan açlık grevi 12 Kasım’a kadar devam edecek.
Nusaybin HDP İlçe Binasında devam eden açlık grevi ise, kadınların yoğun katılımı ile devam ediyor. Grevin en yoğun katılım olduğu yerlerden biri olan Kızıltepe’de ise halk eyleme sahip çıkıyor. 10’dan fazla kişinin açlık grevine girdiği ilçede halk Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için direniş çağrısında bulundu. (jinnews)