Home , Avrupa , Turgut Kaya`dan Açıklama

Turgut Kaya`dan Açıklama

Turgut Kaya Yunan Mahkemelerinin iade kararını ve bu karara ilişkin yapılan mücadeleyi değerlendiren bir açıklama yayınladı. Haber değeri taşıdığı için aynen yayınlıyoruz.

Dostlar, yoldaşlar;
Her türlü gericiliğin kirli pazarlığına karşı faşist Türk devletine iade edilme kararının iptal edilmesi ve derhal serbest bırakmam talepli eylemimizin 8. Gününde bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yunan devletinin bu uygulamaları protesto edildi. Devrimci enternasyonal dayanışmanın son derece güzel ve anlamlı bir örneğini pratikleştiren bu yürüyüşe emek harcayan, katılan bütün yoldaşları ve siper dostlarımızı, Yunan örgütlerini selamlıyorum. Gösterilen devrimci enternasyonalist dayanışma son derece anlamlı ve kıymetlidir. Sınıfımızın ve halklarımızın gücünün somut göstergesidir.
Eylemimiz birinci haftasını geride bırakmışken bu devrimci çabanın Yunan kamuoyunda ve halkında belli bir karşılığının oluşmaya başladığına tanık oluyoruz. Genellikle tartışılan apaçık bir çelişki olarak, Yunan mahkemesinin faşist darbeci Türk askerlerinin iadesini red etmesi. Ancak sözkonusu ben olduğumda bunun aksi bir karar alınmış olmasıdır.
Bu oldukça net olan çelişkiyi efsyn.gr gazetesinde yazan Tasos Pappas „Ama o bir komünist“ başlıklı makalesiyle ifade etmiş bulunuyor. Tutuklanmamdan günümüze kadarki süre içinde yapılan bütün uygulamalar açıktır ki devrimci kimliğime yöneliktir. Yunan yargısı faşist Erdoğan hükümeti ve TC devleti ile işbirliği içinde bu uygulamayı gerçekleştirmektedir. TC devletinin kendisine muhalif olan, mücadele eden insanlara yönelik yaklaşımı bilinmiyor değildir. Bu gerçekliğe rağmen yaşananlar açık bir işbirliğine ve özellikle de devrimci kimlikler üzerinden kirli pazarlıklara işaret etmektedir.
Başından itibaren bu tavra karşı durdum. Her fırsatta ve koşulda devrimci kimliğimi ifade ettim. Bu da gösteriyor ki Yunan gericiliği komünistler söz konusu olduğunda sınıf tavrını takınmaktan bir an olsun bile geri durmamaktadır. Ancak diğer yandan bu süreçte Yunan halkının ilerici, devrimci örgütlerinin dayanışmasını ve desteklerini de ifade etmek gerekir. Sizlerin desteği ve göstermiş olduğunuz dayanışma sayesinde Yunan devleti bir tercih yapmak zorunda kalacaktır. Bu tercihin sınıfımız ve halklarımızın lehine olması tamamen bizlerin elindedir. Kazanacağımıza inancım tamdır. Çünkü hiçbir güç sınıfımızın ve halklarımızın mücadelesinin üzerinde değildir.

Kazanan daima mücadele edenler olmuştur. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum.

Yaşasın devrimci dayanışma…

Yaşasın enternasyonal dayanışma…
07.06.2018
Turgut Kaya