Anasayfa , Haberler , Nusaybin’de 14 gündür süren devlet terörü sonucu 9 sivil katledildi

Nusaybin’de 14 gündür süren devlet terörü sonucu 9 sivil katledildi

etha-20151126-nusaybin-galeri-16_extAKP rejiminin halkın özyönetim iradesine yönelik sıkıyönetim talimatıyla, devlet terörü uygulanan Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 14 günde 9 sivilin katledildiği ve 19 kişinin yaralandığı Nusaybin sokaklarındaki yıkım özel timlerin çekilmesi ile gözler önüne serildi.

Daha önce iki kez sokağa çıkma yasağının ilan edilen Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım günü ilan edilen sıkıyönetim kararı, ilçede sivil katliamı ve büyük bir yıkıma neden oldu. Saray’a bağlı özel timler, günlerce ağır silah ve tanklarla ateş altında tuttuğu ilçede halkın direnişi sonucu geri çekilmek zorunda kaldı.

Nusaybin’de 14 gün boyunca yaşanan devlet terörü esnasında; 44 yaşındaki Selamet Yeşilmen, 65 yaşındaki Abdulkadir Yılmaz, 45 yaşındaki Hasan Dal, 19 yaşındaki Musur Aslan, 17 yaşındaki Muhammed Altunkaynak, 45 yaşındaki Nurullah Kaplan, 55 yaşındaki Şerif Alpar ve 22 yaşındaki Sedat Güngör polis tarafından katledildi.
Yasağın yedinci gününde yatalak hasta olan annesini hastaneye kaldıramadığı için yaşadığı stres nedeniyle 55 yaşındaki Emin Öz de intihar etmişti.

Özel harekat timlerinin saldırıları esnasında aralarında durumu ağır olanlarında bulunduğu 19 kişi de yaralandı.

14 günlük sokağa çıkma yasağının ardından polis ve özel timlerin mahallelerden çekilmesi ile devlet terörünün yarattığı yıkım gözler önüne serildi.

Abluka altında tutulan mahallelerden fotoğraflar paylaşan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Devlet terörü Nusaybin’de bombalanmamış, yıkılmamış ev bırakmadı! Nusaybin’de 14 günlük ablukada yıkılan, harap olan evler.. Allah zalimleri Kahhar ismi ile kahretsin!”