Anasayfa , Haberler , İngiltere’de Sivil Polisler Kimlik Doğrulamadan Tutuklama Yapamayacak

İngiltere’de Sivil Polisler Kimlik Doğrulamadan Tutuklama Yapamayacak

İNGİLTERE|20.10.2021| Mart ayında, Sarah Everard’ın sivil üniformalı Wayne Couzens tarafından kaçırılarak öldürülmesinin ardından, Londra’daki sivil polis, yalnız bir kadını durdururken polis olduklarını doğrulamak için üniformalı bir meslektaşını görüntülü arayacak.

Cressida Dick, Wayne Couzens’in Mart ayında Everard’ı ‘sahte bir tutuklama yaparak’ kaçırarak öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilmesinin ardından, gelen bu değişikliğin düzgün davrandıklarını kanıtlama sorumluluğunu polis görevlisine yükleyeceğini söyledi.

Couzens’in cezası geçen ay verildiğinde, Scotland Yard yalnız bir sivil polis tarafından durdurulan insanların, polisin meşruiyetlerini sorgulamalarını veya polis için çalışıyormuş gibi davrandığını düşündükleri birinden kaçmalarını önerdi.

Kuzey Yorkshire polisi ve suç şube müdürü Philip Allott, kadınların “ne zaman tutuklanabilecekleri ve ne zaman tutuklanamayacakları” konusunda kendilerini eğitmeleri gerektiğini söyledikten sonra istifa etmek zorunda kaldı.

Dick, “böyle bir polis memuru tarafından durdurulan bir kadının derhal bunun bir polis memuru olduğunu doğrulamasına izin veren” yeni bir talimat yayınlandığını söyledi. Memur, üniformalı bir çavuşla görüntülü görüşme yapacak ve kimliğini doğrulayacak.

Met komiseri, kadınların düzgün hareket eden bir polis memuru tarafından durduruldukları konusunda güvenlerini yeniden kazanmalarının “hızlı ve kolay bir yol” olacağını söyledi.

Kaynak: The Guardian