Home , Avrupa , 7 Aralık’ta Münih’e; “Münih Politik Tutsaklar Davasıyla Dayanışmayı Büyütelim!“

7 Aralık’ta Münih’e; “Münih Politik Tutsaklar Davasıyla Dayanışmayı Büyütelim!“

HABER MERKEZİ | 02.12.2018| ATİK – Upotudak tarafından Münih Politik Tutsaklar Davasıyla Dayanışmayı Büyütme Çağrısı:

Münih Politik Tutsaklar Davasıyla Dayanışmayı Büyütelim!

Enternasyonal Kamuoyuna Çağrı!
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önündeki protestoları ve dayanışmayı yükseltelim! Uluslararası kamuoyunda ’’komünistler davası’’ olarak tanınan ve halen Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülmekte olan dava, muhtemelen
sona doğru yaklaşmaktadır.
Mahkeme heyeti -muhtemelen son aşamalara denk gelen- 30 Nisan 2019 tarihine kadar kesinleşen oturum randevularını açıklamış bulunmaktadır. Eğer mahkeme bu tarihlerde sonuçlanırsa 2015 Nisan’ındaki tutuklamalardan beri sürmekte olan bu dava 4 yılını doldurmuş olacaktır.
Biz, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) olarak, bu yargılamayı, siyasal gericilikte eşgüdümlü düşünenlerin Ankara’daki Türk – İslamcı faşist Diktatör Erdoğan’a açıktan bir desteği olarak görüyor ve nefretle kınıyoruz.
Bu nedenle meşruiyeti ve maddi dayanakları sorgulanan bu dava, uluslararası direniş hukukunu açıktan ihlal ettiği için, 2. Dünya savaşı sonrası Almanya’sındaki en büyük hukuki skandallardan birisi olarak, ilerici kamuoyu
nezdinde çokça eleştirilmeye ve kınanmaya devam ediyor.
Hukuksuzluğun hukuk olduğu yerde direniş meşrudur!
Alman hükümetinin ve savcılığının faşist Erdoğan rejimiyle kol kola vererek sürdürdükleri bu davayı kınamak ve yargılanmakta olan devrimciler, komünistler
ile dayanışmayı yükseltmek için, bu son aşamada etkin desteğe ihtiyaç duyulmaktadır.
Ayrıca enternasyonal arenada bütün ilerici örgütlenmeleri ve şahısları Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde düzenleyeceğimiz aylık protesto ve dayanışma mitinglerine de eskisi gibi aktif destek sunmaya çağırıyoruz.
Buna göre; 7 Aralık 2018, 21 Ocak 2019, 18 Şubat 2019, 18 Mart 2019, ve 30 Nisan 2019 tarihlerinde, saat 12:30’da mahkeme binası önünde (Nymphenburgerstr. 16) mitingler düzenlenecektir.
Duyarlı ve dayanışmacı herkesi, bu davada haksız yere yargılanan devrimci ve komünistleri sahiplenmek, yargılayanları siyasal eleştirilerimizle yargılamak adına mahkeme önünde veya yaşadığımız şehirlerdeki protesto ve dayanışma eylemlerine katılmaya davet ediyoruz.
X Gününde Düzünlenecek Protestoya Hazırlanalım!
Davanın hukuki gerekçesinin karara bağlanacağı son duruşmada, yani X gününde Münih eyalet mahkemesi önünde düzenlenecek protesto gösterisine herkesi katılarak destek vermeye çağırıyoruz.
Yaşasın enternasyonal dayanışma!
Devrimci mücadele her yerde meşrudur ve hiç bir baskı onu durduramaz!
Mitinge Çağrı: 7 Aralık 2018 – Saat: 12.30
Yer: OLG München
(Nymphenburger Straße 16, 80335 München)“