Home , Avrupa , Nürnberg’de Newroz çoşkuyla kutlandı

Nürnberg’de Newroz çoşkuyla kutlandı

Ohne TitelDehaq’ların zulmüne karşı, ezilenler, çağdas kawa‘lar çıkarmaya devam ediyor! paramazlar’ın, ibolar’ın, mazlumlar’ın, berkinler’in, ivanalar’ın harladığı newroz ateşi, bugün, başur ve rojava’da özgürce yanmakta ve zulmün hüküm sürdüğü heryerde bizi isyana davet etmektedir.

Nürnberg’de bu yıl da Newroz çoşkuyla kutlandı. Nürnberg’de ki Newroz’a Medya Halkevi, Yenigün, Dialog der Kültüren, Kom-Kar, Karawane, DİDİF, AGİF, NAV-DEM, ATİF, Die Linke, Partizan, MLKP gibi demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler katıldı. Plärer’de başlayan geleneksel Nürnberg Newroz yürüyüşü, marşlar ve sloganlar eşliğinde Villa Leon’da bulunan Newroz alanına kadar devam etti. Burada çeşitli kurumlardan gelen Türkçe, Almanca ve Kürtçe mesajlar okundu.

Ohne Titel 4Ortadoğu’da ve T.Kürdistanın’da yaşanan bütün katliamlara rağmen insanlar bu yıl Newroz ateşini daha bir çoşkulu ve umutlu yaktılar. Atik adına okunan Newroz mesajında:’ Faşist devlet partisi AKP Hükümetince devreye konulan tasfiyeci ve imhacı politikalar, Kürtlerin demokratik iradesine yönelik sürdürülen yaygın tutuklama ve katliamlarla, gelinen aşamada Işid gibi islamcı faşist örgütlerle örtülü işbirlikleriyle, kitlesel katliamlarla, sivillere yönelik bombalı saldırılarla bir savaş konseptine dönüşmüştür. Bununla birlikte ABD ve Avrupalı emperyalistlerin desteğiyle Kürt kurumlarına,devrimci örgütlere ve demokratik temsilcilerine yönelik baskı(n)lar, operasyonlar, tutuklamalar AB ülkelerinde de yaygınlaştırılmaktadır. Biz biliyoruzki, zulmün bu egemenliği, ne kadar baskıcı ve şiddetli olursa olsun, Kürt ulusuna mensup halkımız ve gerçek dostları devrimciler, sosyalistler asla yılmayacak, Zalimler ve diktatörler er yada geç ezilen halkların mücadelesiyle yıkılacak ve tarihin çöp sepetine atılacaklardır !Yaşasın Kürt Ulusunun Newroz Bayramı! Yaşasın Kürt Ulusunun tam hak eşitliği mücadelesi ve Bölgesel Özerklik yolunda haklı direnişi!’ denildi.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı Newroz Bayramı, çekilen halaylarla sona erdi.