Anasayfa , Avrupa , ATİK: Deprem Bölgesindeki Halkımızın Yanındayız!

ATİK: Deprem Bölgesindeki Halkımızın Yanındayız!

ACİL YARDIM ÇAĞRISI!

DEPREM BÖLGESİNDEKİ HALKIMIZIN YANINDAYIZ

6 Şubat Pazartesi sabahı, saat 04:20 sıralarında Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem; Maraş’ın yanı sıra Malatya, Mardin, Bingöl, Elazığ, Siirt, Sivas, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye, Batman, Urfa, Kilis, Diyarbakır, Antep, Hatay başta olmak üzere kuzey Suriye, Rojava illerine kadar birçok alanda hissedildi. Depremde yoğun hasar ve can kaybı meydana geldi. Son resmî açıklamalara göre sadece Türkiye Kürdistanı bölümünde binlerce insan yaşamını yitirirken, 6.000 civarında insanında yaralı olduğu bildirildi. Birçok ev, bina, hastanenin yıkılmasının yanı sıra, hava alanlarının ve yolların da ciddi hasar almasından kaynaklı yaşanan ulaşım zorluğuna, kış koşullarının da eklenmesiyle kurtarma çalışmaları daha da zorlaşmakta.  Ayrıca art sarsıntılar devam ederken, yeni depremler de yaşanmakta ve enkaz altında hala çok sayıda insan bulunmakta.  Kurtarma ve yardım ekipleri hala birçok alana ulaşabilmiş değil, halk kendi gücüyle kurtarma çalışmalarını sürdürmekte. Dolayısıyla yaşamlarını yitirenlerin ve yaralıların açıklanan resmi rakamlardan çok daha fazla olduğu bir gerçekliktir.

Ancak; medyada verilen bilgiler sadece Türkiye sınırları içerisinde kalmakta. Oysa kuzey Suriye ve Rojava bölgesinde de yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ve binlercesinin de yaralı olduğu söz konusudur…  Sınır ötesi ve savaş bölgesi olması, hava koşullarının zorluğu alandaki sorunu daha da büyütmekte…

ATİK, Yeni Kadın ve YDG olarak; öncelikle halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, acılarını paylaştığımızı, yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralı halkımıza acil şifalar diler, yanlarında olduğumuzu bildiririz.

Biliyoruz ki; sömürüyü büyüterek kendi çıkarlarına hizmet eden rant politikalarıyla doğayı tahrip eden faşist T.C. devletinin bugünkü temsilcisi R.T. Erdoğan ve şürekası AKP + MHP iktidarı, bugün halkımızın yaşadığı felaket karşısında yine timsah gözyaşları dökerek, acılarının büyük olduğunu söyleyecektirler.

T.C. faşizminin sadece seçim dönemlerinde aklına gelen Türkiye Kürdistan’ında yaşayan halkımız, yıllardır imha ve inkâr politikalarıyla yok sayılıp, savaş politikalarıyla yaşamsal kaynakları bilinçli bir şekilde çöküntüye uğratılmıştır.  Türkiye bir deprem bölgesi olmasına rağmen, depreme dayanıklı binalar inşa etme yerine, iktidar sahiplerinin çıkarlarını hedefleyen “kentsel dönüşüm” adı altında sürdürülen imar politikalarıyla, devasa yükseklikte kurulan binalarla felaketlere davetiye çıkartanlar, yaşanan felaketlerin ardından timsah gözyaşları dökerek halkın tepkilerini törpülemeye çalışmaktalar.

Ancak nafile… Doğal afetlerde yaşanan mağduriyetin büyüklüğünün doğal olmadığının, tek sorumlunun devlet yetkilileri ve onların çıkar politikaları olduğu gerçekliğini gizlemeye artık güçleri yetmemektedir.

Deprem mağduru halkımızla dayanışmayı büyütelim!

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), Yeni Kadın (YK), Yeni Demokratik Gençlik (YDG) olarak; gerek Türkiye Kürdistan’ın da, gerekse de Rojava’daki deprem mağduru halkımızla dayanışmada bulunmak ve kampanyayı halka direk ulaştırmak hedefiyle bir bağış kampanyası başlatmış bulunmaktayız.

Avrupa coğrafyalarında faaliyet sürdüren tüm kurumlarımız başta olmak üzere, tüm halkımızı, yerli ve göçmen demokratik güçleri bu felaket karşısında seferber olmaya, kampanyaya katılıp, güçlendirmeye çağırıyoruz. Aşağıda yayınladığımız banka hesap numarasına göndereceğiniz bağışlarla, depremde etkilenen halkımızın yarasını birlikte saralım!

Deprem Değil, Devlet Politikaları Öldürüyor!

Rojava Depremzedeleriyle Dayanışmanın Sağlanabilmesi İçin Sınır Kapıları Açılsın!

Bağış Hesabı:

ATIK

ING BANK N.V. AMSTERDEM

“Spende Erdbeben 2023”

IBAN: NL08 INGB000 6068972

BIC / SWIFT: INGBNL2A