Home , Haberler , Pandeminin Bir diğer Mağduru: Küçük İşletmeler

Pandeminin Bir diğer Mağduru: Küçük İşletmeler

HABER MERKEZİ|03.01.2022| Birleşik Krallık genelinde pandemi’den en çok etkilenenler arasında bulunan küçük işletmeler, yeni bir krizle yüz yüze. Küçük İşletmeler Federasyonuna (FSB)göre yaklaşık 440 bin küçük işletme kepenk kapatmak zorunda kalabilir. Geç ödeme krizi olarak bilinen kriz, işletmelerin faturalarını zamanında ödeyemediğini ve borçların giderek artmasına neden oluyor. Hükümeti harekete geçmeye çağıran FSB, müdahalenin olmaması durumunda 13 milyon insanın işsiz kalabileceğini duyurdu.

Pandemi’nin başlamasından buy ana 400 bin küçük işletme, çeşitli nedenlerden kaynaklı kapandı. Birçok küçük işletme sahibi, artan enerji giderlerinin işletmelerini tehlikeye attığını ve hükümetin ve enerji firmalarının, küçük işletmelere kolaylık sağlamadığından şikayetçi.
Noel yaklaşırken ıssız ana caddelerin fotoğrafları, artan enerji maliyetlerine ilişkin korkular ve çalışanların salı günü işe geri dönemeyeceğine dair endişeler meselelere yardımcı olmadı. Artan enerji faturaları şimdiden bazı firmaları kapanmaya zorladı. İşletmeler, düzenleyici Ofgem tarafından uygulanan tavan fiyat tarafından korunmamaktadır.

Bir hükümet sözcüsü şunları söyledi: “Hükümet, küçük işletmelerin zamanında ödeme almasına yardımcı olmak için, hızlı ödeme kodunda ödeme süresinin yarıya indirilmesi ve Küçük İşletme Komiseri için para cezaları ve diğer yeni yetkiler konusunda danışmanlık da dahil olmak üzere önemli reformlar yapıyor.”

„İhracat Destek Hizmeti aracılığıyla bire bir tavsiye de dahil olmak üzere, küçük işletmelerin Birleşik Krallık sınır süreçlerine uymak için iyi bir konumda olmasını sağlamak için bol miktarda destek var.“

Bu açıklamalar, küçük işletmelerin korkularını aşmasına yardımcı olmuyor çünkü gerçekte olan omicron varyantından kaynaklanan vaka sayılarının 100 binleri aştığı bu günlerde, halk kendiliğinden sokağa çıkmıyor ve doğal olarak küçük işletmelerin işleri yarı yarıya düşüyor.

Kaynak: The Guardian