Home , Avrupa , Nürnberg`de Miting ve Yürüyüş: SAVAŞA HAYIR ! YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ !

Nürnberg`de Miting ve Yürüyüş: SAVAŞA HAYIR ! YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ !

nbg-savasa karsiNürnberg- 28-07-2015- SAVAŞA HAYIR ! YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ ! YAŞASIN ENTERNASYONAL DAYANIŞMA!

sloganıyla, Nürnberg`de bugün saat 19.00 Lorenz kilisesi önünde bir miting ve yürüyüş düzenlendi.Nürnberg Demokratik Güçbirliği ve Kürdistana Barış Platformunun ortaklaşa düzenlediği etkinliğe, Alman,Kürdistan`lı ve Türkiye`li ilerici, demokrat, devrimci olan 700 civarında kitle katıldı.

Miting ve yürüyüşte, 20 Temmuz Suruç katliamında yitirilen 32 Devrimci (SGDF) li  Genç anılırken, Katliam sonrası AKP geçici hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ın kararı ve talimatıyla, sözde IŞiD e karşı operasyon yapıyormuş gibi gözükerek, Çatışmasızlık sürecinin bitirildiği belirtildi.Mitingde Kuzey Irak`a ve Kürdistan dağlarına, Kandile yönelik başlatılan hava saldırısı protesto edildi.Uçaklardan atılan bombalarla yaşamını yitiren gerillaların ve sivillerin katili Türk Devletinin, savaş ile hiç bir yere varamayacağı 40 yıldır denenmis politikaların terkedilmesi gerektiği söylenerek,  Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesini durdurulamayacağı belirtildi.

 

HDP ve Devrimci Sosyalistlere yönelik tutuklama operasyonlarının durdurulması istenirken,savaşa karşı barış talepleri dile getirildi.Kürt halkının barış elini geri çeviren AKP ve Tayyip faşist rejiminin savaş politiklarıyla iktidarda kalmak için halkın çocuklarını ölüme sürüklediğine ve kandan beslendiğine dikkat çekildi.
Alman hükümetinin, T.C.nin saldırgan ve katliamcı  politikalarına tavırsız kaldığı,yer yer destekleme tavırlarıda olduğu dile getirilerek. Almanyanın PKK yasağını  derhal kaldırması, Türkiye ye silah satışını durdurması istendi. ATİK ve NAV DEM` li tüm politik tutsakların serbest bırakılması yapılan basın açıklamasında dile getirildi.

nbg-savasa hayir