Home , Avrupa , Hannoverde Lice Protestosu

Hannoverde Lice Protestosu

hannover haberHANNOVER | 18-06-2014 | Licede kalekol yapımına karşı direnen kitleye faşizmin kolluk güçleri gerçek mermilerle taramış, bunun sonucunda iki Kürt hayatını kaybetmiştir.

Devletin bu katliamını kınamak ve direnişi sahiplenmek için Hannover Kürt meclisi tarafından Türk Konsolosluğu önüde bir miting gerçekleştirildi. Partizan ve ATIF tarafından desteklenen mitingde yapılan açıklamalarda Türk devletinin katliamcı geleniğinin devam ettiği özellikle Kürt ulusal kurtuluş mücadelesini oyalama amacıyla piyasaya sürülen açılım politikalarının Kürtlerin haklı mücadelesini tutmadığını ve gerillaya karşı bir saldırı hazırlığı içinde olan Türk devletinin er geç ezilenlerin haklı mücadelesi karşısında yıkılmaktan kurtulamayacağı vurgulandı.

Ayrıca Partizan temsilcisi yaptığı açıklamada Tikko gerillalarının Licedeki saldırılara karşı bir misilleme eylemi gercekleştirdiğini halklarımıza karşı yapılan hic bir saldırının cezasız kalmayacağı ve mücadeleyi birlikte örmenin ve büyütmek gerektiğini belirtti. Eylem yapılan açıklama ve atılan sloganlardan sonra sona erdi.