Home , Avrupa , Nürnberg’de “Barış Haftası” kapsamında Kürdistan’daki katliamlar protesto edildi

Nürnberg’de “Barış Haftası” kapsamında Kürdistan’daki katliamlar protesto edildi

Ohne TitelNürnberg’de “Barış Haftası” kapsamında Kürdistan’daki katliamlar protesto edilerek TC devletinin faşist yüzü kamuoyuna teşhir edildi. Etkinlikler dizisini düzenleyen “Bündnis für Frieden in Kurdistan” AKM Nürnberg, Dialog der Kulturen/ ATiF, Yeni Gün Nürnberg/ AGiF , Karawane, DİDF Nürnberg, Kurdisch-Deutsche-Freundschaft ve Medya Volkshaus/ NAVDEM kurum ve derneklerinden oluşuyordu.
İlk etkinlik 7 Ocak tarihinde yapılan basın açıklaması oldu. Bir sonraki hafta 13-14-15 Ocak tarihlerinde çarşı merkezinde çadır açılarak katledilen çocukların resimleri asıldı ve dağıtılan bildirilerle kamuoyu bilgilendirildi. Çocuklar boyunlarında katledilen çocukların resimleriyle ailelerinin eşliğinde Nürnberg İnsan Hakları bürosunu giderek büro şefiyle bir görüşme yaptılar.
16 Ocak Cumartesi günü saat 12:00’de katliamları ve Kürt halkına karşı yürütülen kirli savaş politikalarını teşhir etmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. “Platz der Opfer der Faschismus” alanında yerli ve göçmen gruplar bir araya geldi. Kürdistan’da ve Türkiye’de bu süreçte katledilenler anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra ortak açıklamalar ve bildiriler okundu. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan TC Nürnberg Konsolosluğu ve Nürnberger Nachrichten gazetesinin önünde konuşma yapıldı. Yürüyüş Lorenzkirche önünde yapılan mitingle sona erdi. Yaklaşık olarak 250 civarında kitle Almanca, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla AKP faşizmini ve Kürt halkına karşı yürütülen topyekün savaşı lanetledi.
‘’ Faşizme karşı omuz omuza”,  “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Şehid Namırın”,  “Biji Berxwadane Kobane”, “Çocuk katili Erdoğan, kadın katili Erdoğan, Terörist Erdoğan’’ sloganları atıldı.
Ohne Titel 2
Pegida’ya bu yıl da geçit yok!
Aynı gün saat 14:00’de 2016 yılının ilk PEGİDA etkinliği de vardı. “Bündnis für Frieden in Kurdistan”ın düzenlediği yürüyüşün ardından, kitle PEGİDA’yı protesto etkinliğine de katıldı. 800 civarında anti faşist , göçmen ve yerli kurumlar ırkçı faşist Pegidacılara  karşı yine tek yumruk oldu.
Pegidacılar her zamanki gibi yüzlerce Polis eşliğinde yürüyebildiler. Polislerin yoğun güvenlik önlemi almalarına karşı öfkeli gruplar yürüyüş güzergahının kesiştiği sokaklardan faşistlerin karşılarına çıkmayı başardılar ve sloganlarla karşılık verdiler.
Saldırgan polisler biri Türkiyeli olmak üzere toplam üç genci hırpalayarak, döverek, aşırı güç kullanarak ve yaka paça kelepçeleyerek gözaltına aldı. Belirli bir saatten sonra tekrar serbest bırakılan gençlere baskı ve korku vermek amacıyla tehditler savrulduğu bilgisine ulaşıldı.