Anasayfa , Haberler , Taksim Dayanışması: Tutuklamalar bizi yıldıramaz

Taksim Dayanışması: Tutuklamalar bizi yıldıramaz

Taksim_basıntpoiSTANBUL |19-07-2013 | Taksim Dayanışması daha fazla özgürlülük ve daha fazla demokrasi talebiyle yürüttüğü çalışmaların “suç” ilan edilip ve bileşenlerinin “suç örgütü” kurduğu iddialarına yanıt verdi.

Bugün (19 Temmuz) Taksim Hill Otelde “Taksim Dayanışması biziz; taleplerimizin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şiarıyla bir basın açıklaması gerçekleşti. Tüm bileşenleri ile geniş katılımlı bir açıklama yapan Taksim Dayanışması keyfi gözaltı ve tutuklamaları da protesto etti. Basının yoğun ilgi gösterdiği basın açıklamasında bileşenler söz alarak “Taksim dayanışması bir örgütlülüktür ve bizlerde bu örgütlülüğün içinde yer alıyoruz” diyerek gözaltına alınanlar ve tutuklananlara sahip çıktığını belirtti.

Basın açıklamasını direnişe katıldığı için işten atılan Gürkan Akgün okudu. Akgün “ Taksim Dayanışması her şeye rağmen hukuki ve meşru ta1leplerini iletmek, diyalog kanallarını genişleterek, demokrasi geleneğine güç katmak için elinden geleni yapmaya devam edecektir” dedi. Akgün ayrıca hukuka, demokrasiye insan haklarına saygı gösterilmesine davet ederek açıklamayı sonlandırıldı.