Anasayfa , Avrupa , Nürnberg’de ATİF’in 40. kuruluş yıldönümü etkinliği

Nürnberg’de ATİF’in 40. kuruluş yıldönümü etkinliği

nbg-40-yilNürnberg’de ATİF’in 40. kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlik coşkulu geçti. ATİF’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Dialog der Kulturen tarafından organize edilen konser 3 Aralık 2016’da gerçekleşti.
 
Kürt sanatçı Mehmet Atlı’nın kemanda Ahmet Tirgil ve perküsyonda Nurullah Turgut ile beraber vermesi tasarlanan konser programı İstanbul havaalanında Mehmet Atlı’nın pasaportuna el konulması nedeniyle değişikliğe uğradı. Mehmet Atlı’nın yerine sahne alan Hivron ve Ahmet Tirgil’in performansı beğeni topladı.
 
nbg2ATİF’in 40., ATİK’in 30. ve Yeni Kadın’ın 25. kuruluş yıldönümleri üzerine ATİF Nürnberg adına bir konuşma yapıldı. ATİF ve ATİK’in tarihçesinin ve çalışma ilkelerinin anlatıldığı konuşmanın son bölümünde “uzun mücadele tarihimizin bizlere öğrettiği çok şey var. Ama bunlardan belki de en önemlisi aynı amaçları taşıyan dostlarımızla aynı hedefler için birlikte mücadele etme zorunluluğumuzdur. Hele dünyada ve ülkemizde içinden geçtiğimiz karanlık ve bizleri zorlu mücadelelerin beklediği bu dönemde kimsenin birlikte mücadeleye, omuz omuza dayanışmaya sırtını çevirmemesi gerektiğini düşünüyoruz” denildi.
 
Konuşmanın ardından Avrupa’ya işçi göçü ve ATİK, ATİF ve Yeni Kadın’ın eylem ve etkinliklerinden görüntülerin yer aldığı dia gösterildi. 
nbg3Dialog der Kulturen Kadın Erbane atölyesinin Metin ve Nurullah Turgut eşliğinde gerçekleştirdiği performansın ardından etkinliğe iletilen Partizan mesajı okundu. Mesajda geçtiğimiz hafta Dersim’de katledilen 3 İşçi Köylü Ordusu mensubu Partizanın şahsında kitle saygı duruşuna davet edildi.