Anasayfa , Bildiriler , NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’NIN AÇLIĞI, BİZİM ONUR MÜCADELEMİZDİR!

NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA’NIN AÇLIĞI, BİZİM ONUR MÜCADELEMİZDİR!

|Açıklama13.06.2017|T.C. devleti’nin, muhalif her kesimin hak arama mücadelelerine karşı, 15 Temmuz “darbe girişimi” bahanesiyle hukuksuz yaptırım ve saldırılarını meşrulaştırma çabaları sürüyor. Faşist TC Devleti’nin bugünkü temsilcileri R.T.Erdoğan ve AKP; yüzbinlerce akademisyeni/kamu emekçisini, bir gecede çıkartılan haksız/ hukuksuz OHAL KHK’ları (Kanun Hükmünde Kararname) ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmamasına rağmen yıllarca verilen emekleri çöpe atarak mesleklerinden ihraç edip işsiz bırakarak en temel haklarını kullanabilmelerini fiilen engellemiştir.    

Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöken bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle, ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş; bu hukuksuzluğu ve haksızlığı kabullenemeyen, çaresizliğe düşen onlarca insan intihara sürüklenmiştir.
Bu adaletsizliğe karşı, Türkiye’nin birçok yerinde protesto eylemleri başladı. KHK ile ihraç edilenlerden akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça da; işlerinin, ekmeklerinin ellerinden alınmasına, maruz kaldıkları adaletsizliğe boyun eğmeyenlerdendi. 120 gün boyunca Ankara Yüksel caddesi’ndeki, İnsan Hakları Anıtı önünde; onlarca gözaltına, işkencelere rağmen sessiz oturma eylemlerini sürdürdüler. Devlet yetkilileri taleplerini duymazdan geldiği için, 120. günde direnişlerini Açlık Grevine dönüştürdüler. Ankara’nın orta yerinde, gözlerindeki umudu ve yüzlerindeki gülümsemeyi bir an olsun kaybetmeden, 75 gün boyunca sürdürdüler direnişi.    
Nuriye ve Semih Tutuklandı!
Eylem boyunca Nuriye ve Semih adlî kontrol için her gün karakola gidip imza veriyorlar, ayrıca günde iki sefer Yüksel Caddesine giderek basın açıklaması yapıyorlardı. Direniş yaygınlaşıp, her taraftan dayanışma eylemleri yükselmeye başlayınca, Erdoğan ve şürekası AKP’nin “Gezi ve Tekel Direnişleri hortluyor” korkusuyla verdikleri talimat ile, açlık grevinin 75. gününün gecesi, direnişçiler kaldıkları evde yakınları ve avukatları ile birlikte darp edilerek gözaltına   alındılar.
Üç gün süren gözaltı sorgulamasından sonra Nuriye ve Semih, “silahlı terör örgütüne üye olma şüphesi“ gerekçesiyle tutuklandılar. Onlar açlık grevlerini bulundukları hapishanelerde sürdürmeye devam ediyorlar. Direniş 100 lü günlere yaklaşmış durumda.  Devlet talepleri ciddiye almamakta ısrarlı. Nuriye ve Semih’in sağlık sorunları ciddi boyutlara ulaştı. Aşırı kilo ve kas kontrolü kaybı, böbrek fonksiyonlarında bozulma, kalp ritminde düzensizlik, kas ve kemik ağrıları şiddetlenmiş durumda. Nuriye artık otururken bile ayaklarının üzerine basamıyor ve zorunlu ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamıyor.
Hak arama mücadelesi dalga dalga yayılıyor!
Şüphesiz egemenlerin korkuları yersiz değil.. Devlet saldırdıkça ülkenin birçok yerinde başta Semih’in eşi ve annesi, Gezi’nin şehit anneleri ve toplumun birçok kesitinden kadınlar olmak üzere, dayanışma eylemleri dalga dalga yayılıyor. Adalet arayışı ve direniş geleneği tekrar tekrar yükseliyor. Nuriye ve Semih tutuklandılar ama Yüksel caddesinde direniş hala tüm baskılara rağmen devam ediyor. Yine KHK maduru olan Semih’in eşi Esra ve annesi Sultan Özakça, Semih ve Nuriye’nin gözaltına alınmalarıyla başlattıkları Açlık Grevinin 20 li günlerindeler. Veli Saçılık ve Acun Karadağ tüm baskılara ve saldırılara rağmen, Yüksel caddesinde günde iki sefer basın açıklaması yaparken, Türkiye’nin birçok yerinde dayanışma eylemleri devam ediyor.
Yeni Kadın olarak; Gülmen ve Özakça’nın direnişini sahiplendiğimizi, “haksız/ hukuksuz ihraç edilen tüm emekçilerin görevlerine iade edilmeleri” taleplerinin, talebimiz olduğunu ilan ediyoruz. Faşist T.C. devletinin emekçilere ve tüm ezilenlere yönelik saldırılarını ve yaptırımlarını lanetlerken, kadınlar başta olmak üzere, tüm ilerici, devrimci ve demokratları, Nuriye ve Semih  özgülünde, Türkiye’deki KHK maduru emekçilerin  Avrupa’daki sesi olmaya çağırıyoruz..
                  Direne Direne Kazanacağız!
                  Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir!
                  OHAL ve KHK lar Kaldırılsın, Nuriye Ve Semih’in Talepleri Kabul Edilerek Derhal Serbest Bırakılsınlar!
                  Faşizme Karşı Omuz Omuza!