Home , Avrupa , Nürnberg’de DGB Halk Toplantısı Düzenleyecek

Nürnberg’de DGB Halk Toplantısı Düzenleyecek

NÜRNBERG|21.02.2023| Nürnberg Demokratik Güç Birliği, Türkiye’de seçim gündemiyle düzenleyeceği toplantıyı, yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu gündemle toplamaya karar aldığını açıkladı. Açıklama şu şekilde;

DEĞERLİ GÖÇMEN EMEKÇİLER, DOSTLAR;

 Bilindiği üzere; ülkemizde yaklaşmakta olan, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair, Avrupa Demokratik Güç Birliği platformu yaptığı toplantıda, birçok kararlar almış bulunuyor. Alınan mevcut kararlar doğrultusunda, Avrupa’nın çeşitli bölge ve alanlarında, tüm demokratik kurumlar ile tek tek bireylerinde katılacağı; mevcut seçim çalışmasını birlikte ve kitlesel bir şekilde örgütlemesi için perspektif sunmuştur.

Böylece sunulan bu perspektif ışığında, Nürnberg’de de Demokratik Güç Birliğinin bileşenleri olarak, seçimlere ilişkin birinci toplantısını gerçekleştirerek, 19 Şubat Pazar genişletilmiş halk toplantısı yapma kararı almıştı. Ancak gelinen süreçte, ülkemizde yaşanan deprem ile birlikte, ortaya çıkan büyük yıkım ve felaket, seçim gündemi çerçevesinde, planlanan toplantı ve etkinliklerimizi değiştirme kararı alınmış bulunuyor.

Bu nedenle, (DGB)’nin alanımızda ki bileşenleri, tek tek bireyler ve kurumlar olarak yeniden bir araya gelerek, seçim gündemi üzerine yapacağımız buluşmamızı; deprem gündemini içeren genişletilmiş halk toplantısına dönüştürmüştür. Bu anlamda, faşist AKP-MHP ortak iktidarının talan, soygun ve rant hırsının kaynaklık ettiği; deprem felaketiyle birlikte, büyük bir insanlık trajedisini ortaya çıkarmıştır. Açığa çıkan bu dram, uzun bir süre daha devam edecektir.

Tüm bu gelişmelere karşı, platform bileşenleri olarak, birlikte neler yapılabilinir? deprem mağduru kitlelerin, içinde bulunduğu sefalet, yokluk ve barınma sorunlarına ilişkin, nasıl çözümler üretebiliriz. Yine pratik sokak çalışması ile kitle faaliyeti gibi noktalarda, izlenecek yol ve yöntemlerimizi daha nasıl zenginleştirebiliriz. Tüm bu konuları, birlikte tartışmak ve bir perspektif oluşturmak için, yapacağımız halk toplantısına bütün devrimci, demokrat, kurum ve kişilerin destek vererek katılmasını diliyoruz.

NÜRNBERG-Demokratik Güç Birliği (Depremle Dayanışma İnisiyatifi)

Tarih: 26 Şubat (Pazar) 2023

Saat: 14:00

Yer: Medya Volkshaus