Home , ATİK Web TV , NSU Üyesi Beate Zschäpe’nin Müebbeti Onandı

NSU Üyesi Beate Zschäpe’nin Müebbeti Onandı

HABER MERKEZİ|19.08.2021| Almanya’da Federal Yargıtay, sekizi Türkiyeli 10 kişiyi öldüren ırkçı NSU örgütünün üyesi Beate Zschäpe ile birlikte iki sanığın temyiz başvurusunu reddetti. Böylece Zschäpe’ye verilen müebbet hapis cezasını onandı.

NSU cinayetlerinde yardım etmekle suçlanan ve hüküm giyen Ralf Wohlleben ve Holger G.’nin aleyhindeki kararlar da artık kesin. Ralf Wohlleben cinayete iştirakten on yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Irkçı NSU ağının en önemli destekçilerinden biri olarak kabul ediliyor ve NSU üyelerinin dokuz kişiyi öldürdüğü Ceska tabancasının tedarikini organize ettiği söyleniyor.

Holger G. terör örgütüne destek vermekten üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Holger G. saklanan neo-Nazileri desteklediğini itiraf etmişti.

Münih Yüksek Bölge Mahkemesi, Zschäpe’yi „Nasyonal Sosyalist Yeraltı“ örgütü tarafından düzenlenen on cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 soygunda suç ortağı olarak suçlu buldu. Senato Zschäpe’yi ömür boyu hapse mahkum etti. 15 yıl sonra şartlı tahliye hakkı da hariç tutuldu.