Anasayfa , Avrupa , NRW Bölgesinde Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor!!!

NRW Bölgesinde Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor!!!

wuppertal3OBERHAUSEN |18-06-2013 |Almanya’nın NRW Bölgesinde Taksim Gezi Pakrı ve Türkiye’deki Direnişleri Sahiplenme ve Desktek Eylemleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor!!!

 

Faşist TC. Devleti ve Sözcüsü AKP tarafından 3 haftayı aşkın halkın tüm kesimlerine karşı pervasızca estirdiği Faşizmi lanetleme, direnişleri sahiplenme ve destekleme eylemleri NRW’nin Dortmund, Oberhausen, Duisburg, Köln, Hagen ve Wuppertal şehirlerinde olanca hızıyla devam ediyor.

 

Oberhausen: Taksim Gezi Parkı ile başlayan ve dalga dalga dört bir yana yayılan  direnişleri sahiplenme ve AKP’nin halklara karşı yürütmüş olduğu Faşist saldırıları kınamak için bir 08.06.2013 tarihinde bir Miting düzenlendi. Mitinge Partizan taraftarlarının yanı sıra ATİK ve Demokratik kitle örgütleri 1000-1500 kişilik katılım sağladı. Kurulan kürsüde direnişleri sahiplenen ve selamlayan konuşmalar gerçekleştirilmiştir. Demokratik Güç Birliği adına da ATİF Başkanı Süleyman Gürcan da yapmıştır. Konuşmalar esnasında kitle sık sık, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları haykırmıştır. Aynı gün Oberhausen’de Grup Yorum konseri olması ve konser öncesi mitinge katılarak türkülerini söylemesi kitleye ayrı bir coşku katmıştır. Hep birlikte söylenen türküler ile miting yaklaşık 1-1,5 saat sonra sona ermiş ve ardından kitlenin çoğunlugu Grup Yorum konserine katılmıştır.oberhausen1oberhausen2

 

 

 

 

 

Hagen: Hagen’de ATİF’in de aralarında bulunduğu demokratik kitle örgütleri ile bir Platform örgütlendi. Örgütlenen Platform Türkiye’de yaşanan faşzmi lanetlemek, direnişleri selamlamak ve sahiplenmek  için 11.06.2013 tarihinde bir miting gerçekleştirdi. Mitinge Partizan taraftarlarının yanı sıra ATİK ve Demokratik kitle örgütleri yaklaşık 500-650 kişilik katılım sağladı. Yapılan mitinge de ATİF Başkanı Süleyman Gürcan’da Demokratik Güç Birliği adına bir konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca diğer konuşmacılar da Almanca ve Türkçe konuşmalar gerçekleştirdi. Kitle sık sık “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları haykırmıştır. Hagen’de ilk defa örgütlenen bir miting olması dolaysıyla olumlu geçmiştir. 1 saat süren mitingin ardından kitle dağıldı.hagenhagen1hagen2

 

 

 

 

 

 

 

Köln: Günlerdir Köln’de süren destek eylemlerine, Faşist TC. Devletinin Gezi Parkına saldırmasına aynı gün bir yürüyüşle cevap vermiştir. Demokratik Güç Birliği Platformu bir araya gelerek akşam saat 22:00’de Ebertplatz’da toplanma kararı aldı. Saatin geç olmasına rağmen yaklaşık toplanan 1000-1500 kişilik kitle, Dom Kilisenine bir yürüyüş gerçekleştirmiştir. Demokratik Güç Birliği’nin yanısıra Partizan taraftarları da yürüyüşte yer almıştır. Gür bir şekilde haykırılan sloganlar eşliğinde Dom Kilisesi önüne gelerek bir mitinge gerçekleştirilmiştir ve ardından ertesi gün yapılacak olan yürüyüşe çağrı yapılmıştır. Kitle Dom Kilisesi önünde yapılan miting’in ardından tekrar sloganlarla Ebertplatz’a yürüyerek saat 02:00’de dağılmıştır.

 

Partizan, ATİK ve Devrimci Demokratik Kitle örgütleri ertesi gün tekrar Ebertplatz’da toplandı. Burada toplanan kitle yine Dom kilisesi önüne bir yürüyüş gerçekleştirmiştir. Dom Kilisesi önünde de toplanan diğer kitle ile birleşerek sayıları 2000’e yaklaşan kitle bir Miting düzenlemiştir. Yapılan miting’in ardından yürüyüş kararı alınarak, Dom Kilisesi önünden Rudolfplatz’a kadar yürümüştür. Yürüyüş sırasından sık sık ‘’Überall ist Taksim Überall ist Wiederstand’’, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Hoch die İnternationale Solidarität” aloganları atılmıştır. Rudolfplatz’da gerçeleşen açıklamanın ardından kitle dağılmıştır.

koln1köln2

 

 

 

 

 

Wuppertal: ATİF’in de yer aldığı Taksim Platformu (ATİF, ADHK, Anadolu Federasyonu, ÖDP, Bir-Kar, Alevi dernekleri), Taksim Gezi Parkı ve süren direnişlere haftalardır destek ve sahiplenme eylemlerine devam ederken. Faşist Devletin kolluk güçleri Gezi Parkına saldırmasından dolayı acil olarak bir araya gelerek bir Miting ve yürüyüş örgütlemiştir. Saat 14:00’de Wuppertal şehir merkezinde Partizan taraftarlarıdan yerlerlini alarak sayıları 2500 olan kitlede genç kesimin katılımı yoğundu.  Kitle tarafından, faşist devletin Gezi Parkında ve Türkiye’nin diğer illerinde estirdiği terör protesto edildi. Kitle yürüyüs esnasinda, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, Faşizme Karsi Omuz Omuza”, “Hükümet İstifa” şeklindeki sloganlar hayırdı. Taksim’de direnişi’nde şehit düşenlerin ve Devrim Şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşunun ardından günün önemine ilişkin konuşmalar yapılarak Pazartesi yapılacak olan yürüyüşe çağrı yapıldı.wuppertal1wuppertal2

Pazartesi’de protesto eylemlerinde devam eden Taksim Platformu 4. Eylemini gerçekleştirdi. Pazartesi günü Taksim Platformunun çağrısı ile yine Wuppertal’in en işlek caddesinde bir araya gelen yaklaşık 1000-1500 kişilik kitle aynı tempoyla Türkiye genelinde yaşanan faşizmi protesto ederek direnişleri sahiplendi ve selamladı. Yapılan miting’in ardından yürüyüşe geçen kitle sık sık “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, Faşizme Karsi Omuz Omuza”, “Hükümet İstifa” ve “Susma Sustukca Sıra Sana Gelecek şeklinde sloganlar hayırdı. Sık sık durdurulan yürüyüş kolu, Türkiye’de devlet tarafından sürdürülen Faşizm ilişkin konuşmalar yapıldı. Kitle yürüyüş sırasında hep birlikte türküler ve marşlar söyleyerek ilerledi. Şehir merkezinde yürünerek tekrar başlama noktasında gelinerek eylem sonlandırıldı.