Home , Avrupa , NO-NATO Kampı polis tarafından basıldı, saldırı direnişle cevaplandı

NO-NATO Kampı polis tarafından basıldı, saldırı direnişle cevaplandı

nonatoSTRASBOURG | 01 – 04 – 2009 | Strasbourg’da bugün başlayan NATO zirvesinde ATİK’in yanısıra çok sayıda anti-faşist örgütün bulunduğu NONATO kampına polis baskın düzenledi. Salı akşamı gerçekleşen baskına karşı harekete geçen kamp sakinlerinin direnişiyle saldırı geri püskürtüldüğü bildirildi. Yine çarşamba günü öğle saatlerde, kamp’ın mutfak ihtiyaçlarını sağlayan aracın alana girmesi polis tarafından engellendi.

Aracın alana bırakılmamasının yanısıra sorumluların da gözaltına alınması nedeniyle yaklaşık 250 kişi eylem yapmıştır. Eylem sonucunda polis geri adım atarak aracın hareket etmesine izin vermiş ve tutukluları bırakmıştır.

Akşam saatlerinde kampa ulaşan ATİK taraftarları günü değerlendirerek yapılması gerekler üzerine bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda farklı kurumlarla ilişkilerin önemi belirtilirken, örgütlü olma ve örgüt disipliniyle hareket etmenin bu koşullardaki önemine vurgu yapıldı. Kamp alanında bulunan Fransalı, Avrupa’nın birçok ülkesinde ilişkide olduğumuz örgütler ve Türkiyeli yapılarla ilişkileri geliştirerek, oluşturulan anti-emperyalist blok’la ortak hareketliliği sağlama gerekliliği de dile getirildi.

Yarın itibariyle kampta kontrollerin ve baskıların artacağı bekleniyor. ATİK taraftarları ise günlük gelişmeleri NONATO kampından aktarmaya devam edecekler.