Home , Dünya , Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba Maharashtra Sivil Polisi Tarafından Kaçırıldı!

Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba Maharashtra Sivil Polisi Tarafından Kaçırıldı!

SaibabaHİNDİSTAN | 09-05-2014 | G.N. Saibaba Hindistan’nın farklı dünya kapitalist sistemine ve Hindistan’daki temsilcilerine karşı direnişiyle tanınan saygıdeğer bir aydındır. Kendisi Kaşmir’den Tamil Nadu ve Nagaland’a kadar halkların mücadelesinde önemli rol almış ve Adivasis, Dalitler  gibi ezilen yerel halkların hak alma ve mücadelesinde yer almıştır. Dünya çapında geniş bir ilişki ağı olan Saibaba Filistin halkının ve Irak direnişini gibi birçok uluslararası anti-emperyalist direnişleri desteklemiştir

Bugün 9 mayıs’da Mharashtra sivil polisi tarafından Delhi Üniversitesi Daulat Ram Kolejinden evine dönerken Dr. GN Saibaba’yi kaçırmışlardır. Dr. Saibaba tekerlekli sandalyededir, kacırılırken gözleri bağlanmış ve bir araca itilmiştir.  Üniversite alanından gizlice kaçırılan Dr. Saibabayı Maharashtrada bulunan Gadricholi’ye uçakla götürüldüğü düşünülmekte. Ailesinden kimse haberdar edilmemiş ve ailesinin defalarca soruşturmalarından sonra şöförü kaçırıldığını bildirir. Bu kaçırılmanın Maharashtra polisi tarafından uydurulmuş suçlamalarla alakalı olduğunu düşünülürken yaklaşık bir yıldır Saibaba polis tarafından  12 Eylül 2013 ve Ocak 2014 de yapılan ev baskınları kullanarak tehdit altındaydı.

Polisin sistemin çıkarlarını korumak için kendisine muhalif gördüklerine uyguladığı baskılar konusunda sınır tanımadığının tekrar bir belirtisidir. Aynı zamanda Uttarakhand’daki Devrimci Demokrat Cephe (RDF) Başkanı Jeevan Chandra 5 Mayısda aynı şekilde Uttarakhand’da alınmıştı.  Kendisine karşı suclamalar Maoistlerle ilişki ve seçimleri boykot çağrısydı. DDC hem Dr. Saibaba’nın kaçırılmasına ve aynı zamanda Jeevan Chandra’nın polis tarafından kaçırılıp tutuklanmasını en sert bir şekilde kınamıştır.

Devrimci Demokrat Cephe,  Maharashtra Sadan’da 10 Mayıs (Cumartesi) saat  11de protesto çağrısı yapmıştır.