Anasayfa , Dünya , NKP (Maoist) silahlı mücadele uyarısı yaptı!

NKP (Maoist) silahlı mücadele uyarısı yaptı!

Matrika-YadavNKP (Maoist) Merkezi Koordinatörü Matrika Yadav, Madhesi Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen basın toplantısında özsavunma mesajları verdi.

NKP (Maoist)’in diğer merkez komite üyeleri olan Jagat YadavMahesh Yadav ve Bölge sorumlusu Jaya Prakash Yadav da basın toplantısına katıldı.

Matrika Yadav yaptığı açıklamada, daha önce de üzerilerinden silahlı baskının hiç eksik olmadığı Madhesi Halkının öz savunma için silah kullanmaya zorlandığını, hükümetin tutumunun belirlenmesinde bölgede yaşayan Madhesi gençliğinin gücüne ihtiyaç duyduklarını, bu gücün silahlı ya da silahsız olmasının fark etmediğini  söyledi.

Yadav, devamında, şu anda Madhesi ülkesinde iki akım bulunduğunu, bunlardan birisinin bağımsız devlet talep ettiğini, diğerinin de devlet içinde kendi kararlarını verebilen bir eyalet talep ettiğini ekledi.

Kendi yoldaşlarının hükümetin tutumuna cevap olarak bağımsız bir devlet talep ettiklerini vurgulayan Yedav, Madhesi liderlerinin doğru yolda birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek, bağımsızlık ajitasyonunu azaltan Madhesi’deki diğer partileri de eleştirdi.

Yadav bunu öne sürenlerin henüz ayrı bir devlet kurma vaktinin gelmediğini söylemelerini de eleştirdi.