Home , Haberler , ‚Taramaya bile kıyamadığım saçları kesmişler‘

‚Taramaya bile kıyamadığım saçları kesmişler‘

Türkiye|04.09.2017|Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Hapishanesindeki işkenceler ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. Adana’da 15 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Tarsus T Tipi’ne gönderilen Birhat Yalçın isimli tutsağın, ring aracında askerler tarafından saçlarının kör bir bıçakla kesildiği ve günlerce hücrede tutulduğu öğrenildi.

Kızı Birhat’ın saçlarının kör bıçakla kestiklerini aktaran anne Neslihan Yalçın, “Taramaya bile kıyamadığım saçları kesmişler. Ne ben ne de kızım bu onur kırıcı uygulamayı asla kabul edemeyiz. Saçlarını kestikleri yetmezmiş gibi bir de onu hücreye atmışlardı. Günlerce ondan haber alamamıştık.” dedi.

Anne Yalçın kızının yaşadıklarını ve hapishanedeki diğer uygulamaları dile getirerek tutuklularla ilgili bilgiler verdi. Tutukluların yapılan baskılara yönelik sürekli grevde olduklarını, günlerdir görüşe çıkmadıklarını, geçen hafta sadece 5 kadın tutuklunun temsili görüşe çıktıklarından bahsetti.

‚Onurları için hapishanedeler, sahip çıkalım‘

Son olarak tutsak yakınları olarak yaşatılan zulmü kabul etmeyeceklerini ifade eden Neslihan Yalçın, “Bizim çocuklarımız onurları, dilleri için hapishaneye haksızca atılmışlar. Çocuklarımıza yapılan bu işkence ve zulme karşı biz aileler asla geri durmayacağız. Buradan tüm duyarlı insanlara sesleniyorum, çocuklarımıza, tutsaklarımıza sahip çıkalım ve onlara bir şey olmasına izin vermeyelim“ diye çağrıda bulundu. (Görülmüştür)